Απόφοιτος για Μουσικές Σχολές της Ελλάδας:«Νιώθω απογοητευμένος»

Ανησυχία προκάλεσε σε μαθητές, γονείς και το Υπουργείο Παιδείας, η απόφαση του Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας να μην μπορούν να διεκδικήσουν θέση σε συγκεκριμένες μουσικές σχολές της Ελλάδας,

με αποτέλεσμα 34 παιδιά να μένουν ξεκρέμαστα.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ,«Μεσημέρι και Κάτι», ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, ανέφερε πως, «είχα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας  και στην οποία μας μετέφερε ότι εντός της ημέρας θα έχουμε απάντηση από την Ελλάδα, όπου τελικά θα δούμε τι θα γίνει με αυτή την περίπτωση».

«Είναι μια περίπτωση που εμείς ζητούμε να δοθούν οι θέσεις σε μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν άλλη θέση, αφού, είναι συγκεκριμένες οι σχολές», είπε.

Ο κ. Νικηφόρου εξήγησε πως «δεν είναι θέμα μόνο η αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής αλλά το ότι η Ελλάδα δεν θα δώσει σε αλλοεθνής-αλλοδαπούς τις θέσεις αυτές. Οι θέσεις αυτές δεν υπάρχουν στο μηχανογραφικό που στάλθηκε από την Ελλάδα , ενώ τις προηγούμενη χρονιά υπήρχαν. Το μηχανογραφικό αυτό έφτασε στην Κύπρο τα τελευταία 24ωρα».

«Εμείς ζητάμε να δοθούν όλες οι θέσεις στα παιδιά γιατί είναι εξειδικευμένες σχολές και αυτά τα παιδιά, αυτές τις σχολές διεκδικούσαν. Περιμένουμε να δούμε τι θα μας πει ο υπουργός και αναλόγως θα πράξουμε. Από τη συγκεκριμένη απόφαση επηρεάζονται 34 παιδιά», ανέφερε ο κ. Νικηφόρου.\

Απόφοιτος: Νιώθω απογοητευμένος από την απόφαση

Για το πρόβλημα που προέκυψε, μίλησε απόφοιτος που είναι άμεσα επηρεαζόμενος, Πέτρος Παίτης.

«Ήθελα να διεκδικήσω θέση στο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, συγκεκριμένα για διεύθυνσης ορχήστρας, κάτι το οποίο υπάρχει μόνο στα συγκεκριμένα Πανεπιστήμια και σε κανένα άλλο στην Ελλάδα», εξήγησε.

«Νιώθω απογοητευμένος από την απόφαση. Είχαμε μάθει ότι θα αλλάξουν τα πράγματα στα συγκεκριμένα Πανεπιστήμια και ότι θα γίνονται ακροάσεις. Αυτό το γνωρίζαμε από τον Φεβρουάριο, δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε. Από την πρώτη μέρα που μάθαμε ότι δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε θέση, μας είπαν να περιμένουμε απάντηση μετά από επικοινωνία», είπε ο Πέτρος Παίτης.

Το Υπουργείο Παιδείας

Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, στην εκπομπή μίλησε η Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, Τέρψα  Κωνσταντινίδου, η οποία σημείωσε πως «το Υπουργείο Παιδείας έλαβε το μηχανογραφικό για να το δει και να προχωρήσουν οι μαθητές στις αιτήσεις. Αυτό έγινε την Παρασκευή. Εκεί είναι που γνωστοποιηθεί το ζήτημα με τις Μουσικές Σχολές. Μόλις το πληροφορηθήκαμε γίνονται σχετικές διαδικασίες. Επίσημη ενημέρωση πιο πριν δεν είχαμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα