Απόφαση ΕΔΑΔ για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς & κορωνοϊός - Τι ισχύει (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη συζήτηση ξέσπασε από χθες μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ «σε μία δημοκρατική  κοινωνία» είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Το Δικαστήριο ουσιαστικά απάντησε σε προσφυγή γονέων παιδιών τα οποία δεν έγιναν δεκτά σε νηπιαγωγεία της Τσεχίας επειδή δεν ήταν εμβολιασμένα. Για το πιο πάνω ζήτημα και κατά πόσο συνδέεται με τον κορωνοϊό μίλησε στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι και Κάτι ο δικηγόρος Τζόναθαν Μπετίτο..

«Αυτή η απόφαση ουσιαστικά το εθνικό νομικό  σύστημα μιας συγκεκριμένης χώρας, της Τσεχίας αναφορικά με εμβολιασμούς ανηλίκων»,

είπε

«Έχει τεθεί ένα νομικό πλαίσιο από το κράτος αυτό της Ε.Ε που λέει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις για συγκεκριμένες ασθένειες, συγκριμένα εμβόλια, πρέπει  να εμβολιάζουν τους ανήλικους για το καλύτερο συμφέρον των παιδιών», σημείωσε.

Στην Κύπρο, συνέχισε,  δεν έχουμε οποιαδήποτε που να θα κάνει τους εμβολιασμούς αυτούς υποχρεωτικούς και άρα δεν υπάρχει δεν υπάρχει κανένας  λόγος ανησυχίας και ειδικότερα τώρα εν μέσω της πανδημίας.

Ο κ. Μπετίτο αναφέρθηκε παράλληλα στην απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 24 Μαρτίου όταν ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούσε  να περάσει το διαβατήριο για τους εμβολιασμούς, όπου ουσιαστικά  μεταξύ έλεγε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα πρέπει να ενημερωθούν ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και κανείς δεν θα υποστεί πιέσεις για να εμβολιαστεί αν δεν το επιθυμεί

«Αυτό καλύπτεται  από διάφορες διεθνείς συμβάσεις όπως αυτή του Μοντεβίδεο και η Χάρτα του ΟΗΕ», επεσήμανε.

«Αυτή η απόφαση αφορά τα ήδη υφιστάμενα εμβόλια που έχουμε στην Ε.Ε και αφορούν τις παιδικές ασθένειες όπως την Ιλαρά και την Ηπατίτιδα, όπου τα εμβόλια έχουν βγει και είναι ελεγμένα. Εϊναι μια διαδικασία που υπάρχει ήδη επιστημονική γνώση», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απόφαση ΕΔΑΔ, #45, ΒΙΝΤΕΟ,apofasi edad, #45, vinteo