ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ: Γίναμε η αφορμή να ξυπνήσει απ'τον λήθαργο άλλη μια συνδ.φωνή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ), λόγω του ότι όπως αναφέρει,  θεωρεί ορθό να θέσει τα γεγονότα και εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην σωστή τους βάση.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η πολυφωνία αποτελεί το κύτταρο της Δημοκρατίας σε ένα ευνομούμενο Ευρωπαϊκό κράτος. Ως εκ τούτου θεωρούμε υγιές το αδιάλειπτο

ενδιαφέρον συναδέλφων να ενταχθούν και να δραστηριοποιηθούν στις νέες συνδικαλιστικές δομές που άνοιξε διάπλατα με την σύσταση του ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βλέπουμε τις θέσεις του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ σε συνάφεια με την προάσπιση και την προστασία των δικαιωμάτων των Σωμάτων Ασφαλείας, να υιοθετούνται και να εκφράζονται δημοσίως από νεοσύστατη Κλαδική Αστυνομικού Σώματος άλλης συνδικαλιστικής οργάνωσης. Θέσεις οι οποίες διατυπώθηκαν δημοσίως γραπτώς αλλά και προφορικώς από την μέρα σύστασης του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ.

Πρόσθετα, μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι αποτελέσαμε την αφορμή, να ξυπνήσει από τον λήθαργο που βρισκόταν τόσα χρόνια ακόμη μια συνδικαλιστική φωνή, οποία καθηκόντως θα έπρεπε να ασχολείται με τα προβλήματα του Αστυνομικού Σώματος. Αυτό καταδεικνύει την ορθότητα των θέσεων του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ και συνάμα το βάρος και την ευθύνη που έχει ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ να εργαστεί για την υλοποίηση τους, χωρίς αλλότρια κίνητρα, χωρίς δισταγμό, προς όφελος όλων των συναδέλφων, Αστυνομικών και Πυροσβεστών.

Ως ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, λάβαμε μέρος στις συνεδρίες και διαβουλεύσεις της Επιτροπής Νομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων στα πλαίσια της εξέτασης του θέματος της αυτονόμησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο  και οδεύουν προς αίσιο τέλος. Συνεχίζονται επίσης οι επαφές με τα κόμματα για προώθηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Εν κατακλείδι, επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε τα μέλη και φίλους του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ πως παραμένουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, του ωραρίου, του μισθολογίου αλλά και της αξιοπρέπειας που αξίζουν τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας στην Κυπριακή κοινωνία, αναφέρει καταληκτικά η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοσυγκράτηση από όλους για την υπόθεση Μεταξά, ζητεί ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα