ΑΠΟΕΛ: Πετυχημένο το σημαντικό τεστ (βίντεο)

Το σημερινό ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» χαρακτηριζόταν σημαντικό τεστ για τον ΑΠΟΕΛ για πολλούς και ευνόητους λόγους. Το τρίτο πολύ δύσκολο παιγνίδι μέσα σε οχτώ ημέρες και το γεγονός ότι θα διεξαγόταν σε μια δύσκολη έδρα, θα μετρούσε σε μεγάλο βαθμό τις αντοχές και τις δυνάμεις των γαλαζοκιτρίνων.

Οι ποδοσφαιριστές του Κετσπάγια πέτυχαν το ζητούμενο και με μια εμφάνιση

ουσίας δραπέτευσαν με σπουδαίο διπλό από το γήπεδο της Ανόρθωσης. Η απόδοση του ΑΠΟΕΛ δεν έφτασε σε υψηλά επίπεδα, αλλά τούτο δεν έχει καμία σημασία και ούτε μειώνει τη μεγάλη νίκη. Είχε και μια κούραση που καλείτο να διαχειριστεί ο Γεωργιανός τεχνικός που κακά τα ψέματα εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του ντέρμπι.

Τα δυο τέρματα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι προήλθαν από αμυντικά λάθη του αντιπάλου, αλλά υπάρχει και η αντίθετη όψη. Η επιμονή των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ να πιέσουν και να κυνηγήσουν δυο χαμένες κατά τα άλλα φάσεις, να βρεθούν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και να σκοράρουν.
Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν δυο ευκαιρίες, μια με τον Ντε Βινσέντι και μια με τον Γιαννιώτα για να πετύχουν και τρίτο τέρμα προτού η Ανόρθωση μειώσει και αγχώσει την ομάδα του Κετσπάγια.

Το γκολ στο 55’ έβαλε δύσκολα στον ΑΠΟΕΛ, αλλά με σωστή τακτική κράτησε τον αντίπαλο μακριά από τον Βάτερμαν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Κετσπάγια αντικατέστησε τους Γιαννιώτα, Ντε Βινσέντι και Εφραίμ, τρεις ποδοσφαιριστές που είχαν και σήμερα πολλά τρεξίματα και υπερέβαλαν εαυτό στα τελευταία παιγνίδια.

Σημαντικά οφέλη
Όσον αφορά στη σημασία της νίκης, δε χρειάζεται να έχει κάποιος μεγάλο μυαλό για να τα αντιληφθεί. Ο ΑΠΟΕΛ διατηρήθηκε στην κορυφή με ένα βαθμό περισσότερο από την Αγία Νάπα, ανέπτυξε ακόμα μεγαλύτερη δυναμική για τη συνέχεια και τέλος άφησε την Ανόρθωση στο -8 και στην παρούσα φάση εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Μπηχτές Τιμούρ: "Σε αυτό τον τόπο δεν εκτιμούν τίποτα" (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα