Επιστολή Αβέρωφ για αποζημιώσεις κατόχων αξιογράφων

Τη γραπτή διαβεβαίωση του προέδρου της Δημοκρατίας ότι το κράτος θα αποζημιώσει τους κατόχους αξιογράφων, επιζητεί πλέον ο Σύνδεσμός τους.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Φοίβος Μαυροβουνιώτης,"μας διαβεβαίωσε και γραπτώς ο κ, Αβέρωφ ότι υπάρχει, ζητήθηκε με σκληρή μάχη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, από το Eurogroup, να του δώσει το δικαίωμα εκείνοι, οι οποίοι θα αποδειχθεί ότι είναι θύματα δόλιων πρακτικών των τραπεζών και θα έχουν αποφάσεις των δικαστηρίων, ότι το κράτος θα

αναλάβει την ευθύνη να τους αποζημιώσει".

Πριν από τρείς μέρες ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Συνδέσμου, στην οποία παραθέτει το σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης του Eurogroup της 25ης Μαρτίου 2013 και την ερμηνεία του κόμματός του.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρει: "Το Eurogroup σημειώνει την πρόθεση των κυπριακών αρχών να αποζημιώσουν πιθανά θύματα δόλιων πρακτικών, σύμφωνα με τις καθιερωμένες νομικές και δικαστικές διαδικασίες εκτός του προγράμματος".

Η δική μας ερμηνεία της πρόνοιας αυτής είναι ότι το οποιοδήποτε θύμα δόλιων πρακτικών κερδίσει νομική μάχη, με την παράγραφο αυτή, το κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη αποζημίωσης, προσθέτει.

Από την πλευρά του ο κ.Μαυροβουνιώτης δήλωσε ότι "γίνεται αναφορά και αποδοχή από το Eurogroup, ότι κύριοι, λέει στο κυπριακό κράτος, σας δίδω το δικαίωμα να τους αποζημιώσεται, αλλά εκτός προγράμματος. Τί εννοούσαν; Όχι από τα 10 δισ. που σας έδωσα. Οπότε εφόσον μπάινουμε σε μια τροχιά ανάπτυξης αναμένουμε ότι θα υλοποιηθεί".

"Να σταθούν όλοι με μια φωνή και να στηρίξουν αυτό το αίτημά μας και να το προσυπογράψουν και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και η Βουλή ξεκάθαρα να πουν, εάν αποδειχτεί ότι εξαπατηθήκαμε με δικαστική απόφαση οι κάτοχοι αξιογράφων της Λαϊκής, το κράτος να αποζημιώσει αυτούς τους κατόχους", δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Φοίβος Γιαλλουρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Σύνδεσμος Καταθετών της πρώην Λαϊκής, κατέχει επιστολές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν, οι οποίες αναφέρουν ότι το bail in έγινε πράξη με απόφαση των κυπριακών αρχών.

Keywords
Αναζητήσεις
αποζημιωσης για αξιογραφα
Τυχαία Θέματα