ΑΠΟΕΛ: Κίνητρο και η βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ

Ποδοσφαιρικό πρεστίζ, οικονομικό και βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ είναι τα κέρδη του ΑΠΟΕΛ από την πρόκριση του στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Πρόκριση που για πρώτη φορά πετυχαίνει κυπριακή ομάδα.

Η πρόκριση των «γαλαζοκιτρίνων» προήλθε από τις τρεις νίκες που έχει πετύχει ως τώρα στους ομίλους επί Αστάνα, Γιανγκ Μπόις και Ολυμπιακό Πειραιώς. Σαφώς

η χθεσινή ισοπαλία του Ολυμπιακού Πειραιώς με την Γιανγκ Μπόις διευκόλυνε το έργο του ΑΠΟΕΛ, όμως η πρόκριση του οφείλεται αποκλειστικά .

Στις 8 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων με τον ΑΠΟΕΛ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Πάρα πολύ σημαντική αναμέτρηση για οικονομικούς λόγους αλλά και για την βαθμολογία των «γαλαζοκιτρίνων» στην ΟΥΕΦΑ.

Συνολικά ο ΑΠΟΕΛ έχει 22.000 βαθμούς. Οι «γαλαζοκίτρινοι» στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχουν 6.900 βαθμούς συγκομιδή, κάτι που αποτελεί την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του. Η νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ δίνει 2.000 βαθμούς και η ισοπαλία 1.000 βαθμούς. Επομένως, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να φτάσει στις 23.000 ή 24.000 βαθμούς χωρίς να υπολογίζονται οι δυο αγώνες στην φάση των 32. Αυτό σημαίνει ότι αν την νέα χρονιά, αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι πιθανότατα στο γκρουπ των ισχυρών και στον 3ο προκριματικό γύρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα