Παραιτήσεις γιατρών στο Δημόσιο, δέσμη μέτρων από Υπ.Υγείας

Aύξηση στους μισθούς και επιστημονικά κίνητρα, προτίθεται να προσφέρει στους γιατρούς των δημοσίων νοσηλευτηρίων ο υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, προκειμένου να τερματιστεί το φαινόμενο των συχνών παραιτήσεων από τα κρατικά νοσηλευτήρια.

Ο ένας μετά τον άλλο οι γιατροί των κρατικών νοσηλευτηρίων παραιτούνται με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις που όπως καταγγέλλει η ΠΑΣΥΚΙ εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.

Σύμφωνα με τα όσα παραδέχθηκε χθες στην Βουλή, ο Γιώργος Παμπορίδης δεν μπορούμε να περιμένουμε

την αυτονόμηση για να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς. "Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορώ να ανεχθώ σήμερα να υπάρχουν παιδάκια με συγγενείς καρδιοπάθειες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω του ότι δεν υπάρχει ο γιατρός της συγκεκριμένης ειδικότητας" είπε.

Πρόσθεσε πως πρέπει να πεισθούν όλοι να παραιτηθούν από τη Δημόσια Υπηρεσία και να μεταπηδήσουν στους αυτόνομους οργανισμούς.

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΣΙΓΜΑ ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι προχωρεί σε δέσμη μέτρων που βρίσκεται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας σε συνεννόηση με τις συντεχνίες και τις επόμενες μέρες θα τα παρουσιάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα