ΑΠΟΕΛ: Καλά τα λόγια, αλλά χρειάζονται πράξεις

Αυτό που συνέβη με τον φετινό ΑΠΟΕΛ δεν έχει προηγούμενο. Τρεις συνεχείς ήττες μέσα στο ΓΣΠ σε ντέρμπι, καμία νίκη κόντρα στις πρώτες πέντε ομάδες της βαθμολογίας. Το -4, φαντάζει το λιγότερο, σε σχέση με τα υπόλοιπα και σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Η αδυναμία του να πάρει τρίποντα στα μεγάλα ματς προβληματίζει και πονάει.

Το ελαφρυντικό της Ευρώπης (και η επιβάρυνση) υπάρχει, αλλά αν κάποιος κοιτάξει σε προηγούμενα χρόνια, θα δει πως υπάρχουν περιπτώσεις

που οι γαλαζοκίτρινοι» αγωνίζονταν σε ομίλους και δη στο Τσάμπιονς Λιγκ με τις μεγαλύτερες εντάσεις και ανταποκρίθηκαν καλύτερα στις εγχώριες διοργανώσεις μέχρι το Δεκέμβριο. Υπάρχουν και οι τραυματισμοί (πολλοί και επηρεάζουν, αλλά είναι και πρόβλημα που αφορά καθαρά την ομάδα).

Όσο οδηγούσε τη κούρσα τα πράγματα ήταν ευκολότερα, τώρα τρέχει πίσω από άλλους και η πίεση είναι μεγαλύτερη.

Ο Κετσπάγια παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα σίγουρος πως έρχονται καλύτερες μέρες, χθες ήταν απόλυτα σίγουρος ότι η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της.. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι τοποθετήσεις των προπονητών είναι φυσιολογικές. Κανένας δε περιμένει να τα βάψουν δημοσίως μαύρα.

Όμως είναι ώρα για πράξεις, ο κόσμος του που δικαιολογημένα φωνάζει, δε θέλει άλλα λόγια. Ο ΑΠΟΕΛ συνηθίσει διαχρονικά να αντιδρά αγωνιστικά και μένει να δούμε πως θα το κάνει αυτή τη φορά. Οι εύκολες σαρωτικές νίκες δημιούργησαν τελικά λανθασμένες εντυπώσεις. Όλοι ήξεραν πως οι εξάρες και οι εννιάρες, ήταν εξωπραγματικές, αλλά δεν περίμεναν να πάει η ομάδα στο άλλο άκρο. Επιβάλλεται αυτοκριτική σε όλα τα επίπεδα. Ο ΑΠΟΕΛ χωλαίνει και έχει πολλά να διορθώσει.

Χρειάζεται βελτίωση στο αγωνιστικό του μοντέλο, στην νοοτροπία ορισμένων παικτών, στην απόδοση άλλων. Οι επινοήσεις, οι ατομικές εξάρσεις και τα γκολ του Καβενάγκι φαίνεται πεντακάθαρα πως δεν αρκούν. Οι προσδοκίες από το υπάρχων ρόστερ ήταν δικαιολογημένα πολύ μεγαλύτερες, αν και είναι κτυπητά κάποια λάθη στο προγραμματισμό. Η ενίσχυση μπαίνει σε κάθε δήλωση ως λόγος αισιοδοξίας. Αν αυτή τη φορά πετύχει έχει καλώς. Αλλά τον Ιανουάριο ποτέ δε ξέρεις, οπότε οι παρόντες έχουν πρώτα από όλα την ευθύνη της βελτίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα