Αποχωρεί το κουαρτέτο θεσμών από Αθήνα-Συγκεχυμένοι οι λόγοι

Στις βάσεις τους επέστρεψε το κουαρτέτο των θεσμών, με τις πληροφορίες για τους λόγους αποχώρησης τους να παραμένουν συγκεχυμένες. Σύμφωνα με πληροφορίες θα επιστρέψουν στην Αθήνα είτε αργά το βράδυ σήμερα είτε αύριο το πρωί.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η αποχώρηση των θεσμών ήταν προγραμματισμένη και αποσκοπούσε στην καλύτερη διαβούλευση, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, μέσα στα επόμενα 24ωρα, με την οποία θα κλείσει η πρώτη αξιολόγηση

του νέου μνημονίου.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος αποχώρησης των εκπροσώπων των θεσμών, συσχετίζεται με το πρόσφατο γεγονός των υποκλοπών, δηλαδή με τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Βελκουλέσκου-Τόμσεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τροϊκανοί, αποχώρησαν από την Αθήνα με στόχο η ενημέρωση των ανωτέρων τους να γίνει εκ του σύνεγγυς και όχι μέσω τηλεφώνων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ μετά το πέρας της συνάντησης που είχε την περασμένη Πέμπτη με το κουαρτέτο των θεσμών, επισήμανε ότι θα υπάρξει «ένα κείμενο με τους τρεις θεσμούς της ΕΕ και ένα άλλο κείμενο με το ΔΝΤ» και είπε ότι «τα δύο κείμενα μοιάζουν αλλά δεν είναι και ίδια», δίνοντας μια νέα διάσταση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Επιπλέον ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι για να για να φθάσουμε σε αυτό το κείμενο χρειάζεται περισσότερη τεχνική συζήτηση και σε κάποια θέματα χρειάζεται πολιτική συζήτηση»

Keywords
Τυχαία Θέματα