Από το 2022 θα μπορεί να ανοίξει το νέο Μεγάλο Αρχαιολογικό Μουσείο της Γκίζας


Έτοιμο κατά 98% είναι το νέο Μεγάλο Αρχαιολογικό Μουσείο της Γκίζας στο Κάιρο, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Ελ Τάγιεμπ Αμπάς.



Μιλώντας στο αιγυπτιακό δορυφορικό κανάλι Extra News, ο κ. Αμπάς ενημέρωσε ότι ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν την τελική τους μορφή οι Αίθουσες που θα είναι αφιερωμένες στον Φαραώ Τουταγχαμόν,

με μία συλλογή που θα απαρτίζεται από 5.000 αρχαία εκθέματα, 2.000 εκ των οποίων θα παρουσιαστούν στο κοινό για πρώτη φορά. 

Επίσης, ο Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του, που παρά τις αντιξοότητες και τα χρονικά εμπόδια που δημιουργεί η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού, οι εργασίες προχωρούν σημαντικά σε όλες τις αίθουσες του Μουσείου. 

Ο κ. Αμπάς ανέφερε ότι όλα τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Επομένως, είναι πολύ πιθανόν το νέο αυτό Αρχαιολογικό Μουσείο της Γκίζας που θα κοστίσει συνολικά πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, κτισμένο σε μία έκταση 500.000 τετραγωνικών μέτρων, και το οποίο θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη συλλογή αρχαιοτήτων στον κόσμο που θα ανήκει στην κληρονομιά ενός και μόνον πολιτισμού, να μπορεί να ανοίξει και να δεχτεί τα εκατομμύρια των επισκεπτών του από το έτος 2022

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα