Ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των ΥΚΕ, θέτει ο ΠΑΣΥΨΥ

Τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), επαναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο ΠΑΣΥΨΥ.


«Όπως έχουμε αναφέρει σε πολλαπλές παλαιότερες μας δημόσιες παρεμβάσεις κακής ποιότητας αξιολογήσεις και κενά στη διαδικασία της αξιολόγησης αποτελούν ένα από τους σταθερούς παράγοντες που υποδεικνύονται ως αιτία της αδυναμίας υπηρεσιών να προλάβουν σοβαρούς τραυματισμούς ή τον θάνατο παιδιών ή/και συζυγική δολοφονία. Η μη αξιοποίηση των επαγγελματιών ψυχολόγων στις υπηρεσίες πρόνοιας του κράτους και η προσπάθεια ψυχιατρικοποίησης

όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία αποτελεί πισωγύρισμα και εκτροπή της πολιτικής από το βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο που συστήνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι «η στάση της Διευθύντριας των ΥΚΕ προς τους συναδέλφους ψυχολόγους που εργάζονται στις ΥΚΕ και η άρνησή της ακόμα και να συναντηθεί με τους επαγγελματίες ψυχολόγους για τα θέματα αυτά, αποτελούν ενδείξεις για τη μη χρήση των συγκεκριμένων εργαλείων, τα οποία απαιτούν πέραν των υπόλοιπων ειδικοτήτων που εργάζονται στις υπηρεσίες την εμπλοκή επαγγελματιών ψυχολόγων».

«Σε περίπτωση που η Διεύθυνση των ΥΚΕ δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τα πολύ σοβαρά ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της, να το παραδεχτεί και να καλέσει τα επαγγελματικά σωματεία να αναλάβουν τη διαφοροποίηση των σχεδίων υπηρεσίας και την ετοιμασία συγκεκριμένου πλάνου πραγματικής αναδιάρθρωσης και όχι μετατόπισης της ευθύνης σε άλλες υπηρεσίες», καταλήγει ο ΠΑΣΥΨΥ, στην ανακοίνωση του.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα