Από αναβολή σε αναβολή τα εγκαίνια του νέου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου

Σύμφωνα με τη Yeni Düzen  τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου αναβάλλονται για τα τέλη Ιανουαρίου ή  για τον Φεβρουάριο του 2023

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο που επικαλείται το δημοσίευμα της Yeni Düzen η λειτουργία του «νέου» παράνομου αεροδρόμιου της Τύμπου, το οποίο αναμενόταν να τεθεί σε λειτουργία εδώ και περίπου 10 χρόνια, αναβλήθηκε για το 2023 αυτή τη φορά. Ο λεγόμενος υπουργός δημοσίων έργων και μεταφορών Ερχάν Αρικλί υποστήριξε ότι περιμένουν να φθάσουν οι συσκευές που λείπουν για το άνοιγμα του

νέου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου το οποίο, όπως είπε είναι μια «τεράστια επένδυση».

Έσοδα 25-30 εκατομμυρίων λιρών το μήνα

Ο Αρικλί υποστήριξε  ότι το «κράτος» έχει κατά μέσο όρο έσοδα 25-30 εκατομμυρίων λιρών Τουρκίας το μήνα από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και είπε ότι πρόκειται για  ένα καλό εισόδημα και μια καλή επένδυση. «Έχουμε κάνει μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση», ισχυρίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ιδιωτικοποιήθηκε το 2012 και παραδόθηκε στην εταιρία Taş Yapı-Terminal Yapı και στον νεότερο εταίρο, την εταιρία Kanerler. Από τότε έχουν αλλάξει 9 «υπουργοί μεταφορών» και 8 «πρωθυπουργοί» και επανειλημμένα έγιναν δηλώσεις ότι «ο νέος τερματικός σταθμός του Ερτζάν θα ανοίξει στο τέλος του έτους». Ο Αρικλί ανέφερε ότι τα εγκαίνια θα καθυστερήσουν μέχρι τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο μέχρι να εξαλειφθούν οι ελλείψεις στον τεχνικό εξοπλισμό.

«Είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην ΤΔΒΚ»

Ο Αρικλί ανέφερε ότι τα εγκαίνια θα καθυστερήσουν μέχρι τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο μέχρι να εξαλειφθούν οι ελλείψεις στον τεχνικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με τον Αρικλί, ο νέος τερματικός σταθμός είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην «ΤΔΒΚ» με κοστος 300.000.000 ευρώ.

Αρικλί: «Ίσως σε δέκα χρόνια να έχουμε απευθείας πτήσεις»

Απαντώντας σε ερώτηση της Yeni Düzen, αν είναι υπερβολική η μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της «ΤΔΒΚ» για πτήσεις μόνο μεταξύ Τουρκίας και «ΤΔΒΚ» ο Αρικλί απάντησε τα εξής: «Ναι, ένα τόσο μεγάλο αεροδρόμιο είναι αρκετά πολυτελές. Το έργο δόθηκε στην εργολήπτρια εταιρεία, το οποίο και εκτελέστηκε. Ίσως μετά από 10 χρόνια να φθάσουμε σε απευθείας πτήσεις». Αναφέροντας ότι τα επίσημα εγκαίνια καθυστέρησαν λόγω της έλλειψης τεχνικού εξοπλισμού, ο Αρικλί είπε: «Σκεφτόμασταν ότι θα πραγματοποιούσαμε εγκαίνια μέρους του αεροσταθμού  αλλά ο «πρόεδρος» και «πρωθυπουργός» λένε ότι πρέπει να γίνουν επίσημα εγκαίνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τύμπου,tybou