Αναστολή συμμετοχής Τ/κ σε δικοινοτικό πρόγραμμα αποφάσισε το ψευδοκράτος

Με τη δικαιολογία ότι «δημιουργείται η δυνατότητα προώθησης στοιχείων, που μπορεί να έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική μας, που βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα» η «προεδρία» στα κατεχόμενα διέκοψε τη συμμετοχή της τ/κ πλευράς στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Imagine, που αφορά την καλλιέργεια της κουλτούρας ειρήνης στα σχολεία και στηρίζεται από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και

στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν, το αιτιολογικό περιλαμβάνεται σε επιστολή της «προεδρίας» προς το «υπουργείο παιδείας» με την οποία ανακοινώνει τη διακοπή της συμμετοχής στο πρόγραμμα αυτό. Η Γενί Ντουζέν χαρακτηρίζει την απόφαση ως ένα νέο βήμα απομάκρυνσης των Τ/κ από τη διεθνή κοινότητα και τον έξω κόσμο.

Μετά την απόφαση της «προεδρίας», αναφέρεται, το «υπουργείο παιδείας» απέστειλε σχετικές επιστολές στις «διευθύνσεις» πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης, ανακοινώνοντας την αναβολή με σκοπό «να δοθεί η ευκαιρία επαναξιολόγησης της συμμετοχής».

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι το πρόγραμμα Imagine άρχισε να εφαρμόζεται το 2017 στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια μέσης και τεχνικής εκπαίδευσης και μέχρι σήμερα συμμετείχαν πάνω από 6000 μαθητές και εκπαιδευτικοί κι από τις δύο κοινότητες.

Μεταξύ των γενικών στόχων του εκπαιδευτικού προγράμματος, προστίθεται, είναι η αντιμετώπιση των διακρίσεων που μπορεί να συναντήσουν οι μαθητές εντός και μεταξύ των κοινοτήτων, η κατανόηση των προκαταλήψεων, η κριτική ερμηνεία των πληροφοριών, η ευαισθητοποίηση των μειονεκτούντων ομάδων, η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, η υιοθέτηση του πλουραλισμού, η ενθάρρυνση της ισότητας και της ανεκτικότητας, η αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων όπως ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η ξενοφοβία, η κατανόηση της σημασίας των δημοκρατικών μηχανισμών λήψης αποφάσεων και η ανάπτυξη μιας κουλτούρας αλληλεγγύης και κατανόησης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη γερμανική Πρεσβεία με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας και των επαφών στην Κύπρο, σημειώνει η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί που αναφέρεται στο ίδιο θέμα.

Η επιστολή της «προεδρίας», που δημοσιεύεται σε τ/κ ιστοσελίδες, έχει ημερομηνία 21 Οκτωβρίου 2022 και υπογράφεται από τον «υφυπουργό παρά τω προέδρω», Ντονάνγκιλ.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναστολή,anastoli