Από 12 φαρμακεία η διάθεση χλωροκίνης – Δωρεά 2000 σκευασμάτων από Ελλάδα

Είμαστε θετικοί στην απόφαση να προμηθεύεται η χλωροκίνη σε ασθενής που αυτοπεριορίζονται στο σπίτι ως επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανέφερε η πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ, μιλώντας στο SigmaLive

Όπως είπε, μέχρι στιγμής έχουν επιλεγεί 12 φαρμακεία τα οποία θα προμηθεύουν τους ασθενείς με χλωροκίνη, μετά από συνταγογράφηση, ωστόσο υπάρχει διάθεση από πολλούς φαρμακοποιούς και ζητήθηκε η εμπλοκή περισσότερων.  

Ο

ΟΑΥ, όπως είπε, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του πρόσκληση ενδιαφέροντος. 

Σημείωσε πως ο Σύνδεσμος είχε ενημερώσει ότι η διάθεση των φαρμάκων πρέπει να γίνεται με ειδικές προφυλάξεις, για την αποφυγή της διασποράς του ιού στα φαρμακεία, και προτάθηκε στον ΟΑΥ όπως εμπλακούν στη διανομή των φαρμάκων εθελοντές γεγονός που έγινε αποδεκτό. 

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι φαρμακοποιοί θα είναι δίπλα στους ασθενείς με τηλεφωνική επικοινωνία.  

Επιπλέον, ανέφερε ότι η εταιρεία που προμηθεύει όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, εκδήλωσε ενδιαφέρον να προμηθεύσει την Κύπρο με 2000 σκευάσματα χλωροκίνης, με την κα. Ισσέγιεκ να καλεί το Υπουργείο Υγείας να επικοινωνήσει με την εταιρεία για την υλοποίηση της δωρεάς. 

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΑΥ υιοθετώντας τις Κατευθυντήριες Οδηγίες που έχει συστήσει η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία σε σχέση με τη θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορωνοϊό COVID-19, ανακοίνωσε χθες την έναρξη συνταγογράφησης με την χρήση συνδυασμού φαρμακευτικών προϊόντων (azithromycin ή/και hydroxychloroquine ή chloroquine) μέσω του Συστήματος Πληροφορικής (ΣΠ) του ΓεΣΥ, ΜΟΝΟ σε ασθενείς με επιβεβαιωμένη λοίμωξη COVID-19 μετά από εργαστηριακή εξέταση.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα