Απέφυγε το απόλυτο ξεγύμνωμα η Ελλάδα

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και οι όποιες αμφιβολίες υπήρχαν επί τούτου εξανεμίστηκαν το προηγούμενο διήμερο. Πέντε ελληνικές ομάδες διεκδικούσαν την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ και μόλις μια τα κατάφερε!

Και αυτή ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο η χαρά και η περηφάνια δεν πρέπει να είναι και πολύ μεγάλη για τους πράσινους, αφού απέκλεισαν μια κάτω του μετρίου ομάδα. Μια ΑΙΚ Στοκχόλμης. Με την παρουσία του Παναθηναϊκού στα διπλά παιχνίδια με τους Σουηδούς, τολμούμε να πούμε ότι οποιαδήποτε καλή ομάδα, τύπου Αλκμάαρ ή Σεντ Ετιέν βρισκόταν στο δρόμο των πρασίνων θα προκρινόταν. Εύκολα ή δύσκολα δεν έχει σημασία.

Επειδή με τα αν δεν γίνεται σοβαρή κουβέντα, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε και γλύτωσε το απόλυτο ξεγύμνωμα της Ελλάδας στα φετινά προκριματικά. Και μπράβο του!

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε ντροπιαστικό αποκλεισμό από κάποια Χάποελ Μπερ Σεβά και απέδειξε ότι δεν είναι η υπέρ ομάδα που νόμιζαν στον Πειραιά. Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ από τον μετριότατο Άγιαξ, ο οποίος δεν είχε καμία, μα καμία σχέση με την ομάδα -ακόμα και με εκείνη- που αντιμετώπισε ο ΑΠΟΕΛ πριν δυο χρόνια.

Ο ΠΑΣ έφυγε από την Αλκμάαρ και είναι η μοναδική ομάδα, στην οποία δεν μπορείς να κάνει κριτική.

Η ΑΕΚ του Τιμούρ Κετσπάγια έφυγε άδοξα από την ανέτοιμη αλλά αρκετά καλή Σεντ Ετιέν. Οι συνάδελφοι στην Ελλάδα πανηγύριζαν για το 0-0 στην Γαλλία και με τίτλους τύπου «ακούστε το και στην Ευρώπη – η ΑΕΚ επέστρεψε» ήταν και αυτοί εκτός πραγματικότητας. Προφανώς, είδαν μόνο το αποτέλεσμα στη Γαλλία και όχι την εικόνα του αγώνα.

Όπως και να ΄χει η Ελλάδα θα έχει μόνο τρεις εκπροσώπους στη σημερινή κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ και η Κύπρος δυο, ενώ με τύχη θα είχε τρεις. Η διαφορά είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ θα είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μεταφέρθηκαν στο Γιουρόπα Λιγκ εκεί που θα είναι η ΑΕΚ Λάρνακας και ο Παναθηναϊκός

Όσον αφορά στους προϋπολογισμούς καλύτερα να μην αναφέρουμε κάτι. Απλά ότι οι ελλαδικές ομάδες έχουν πολλαπλάσια μπάτζετ από τις κυπριακές.

Keywords
Τυχαία Θέματα