Ιωνάς: Οι διεφθαρμένοι δεν έχουν θέση στην Αστυνομία

Δεν έχουν θέση στην Αστυνομία όσοι έχουν διαπράξει αδικήματα διαφθοράς, διαμήνυσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Φιλοξενούμενος στο Ράδιο Πρώτο και στην «Πρώτη εκπομπή», ο κ. Νικολάου μίλησε για την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, αλλά και για το μείζον θέμα της διαφθοράς στην Αστυνομία.

Ο κ. Ιωνάς επαναλαμβάνοντας όσα είπε σε πρόσφατη διάσκεψη Τύπου για το θέμα, ανέφερε ότι δυστυχώς υπάρχει μια μικρή μειοψηφία ατόμων η οποία εμπλέκεται σε θέματα διαφθοράς και προκαλούν προβλήματα στη σωστή λειτουργία

του Σώματος.

«Γι’ αυτό επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα. Από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε στη λήψη μέτρων. Έτσι, είχαμε περιπτώσεις, λίγες μεν, αλλά χαρακτηριστικές, οι οποίες οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίων με κάποιους να καταδικάζονται σε φυλάκιση, όπως τα μέλη της Αστυνομίας που τιμωρήθηκαν για την υπόθεση της Δρομολαξιάς ή τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό στην Πόλη Χρυσοχούς».

Επιπλέον, διαμήνυσε ότι όσοι έχουν διαπράξει τέτοια αδικήματα, δεν έχουν θέση στην Αστυνομία.

Σχολιάζοντας την εισήγηση του Αρχηγού της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυοστόμου για διορισμό ανεξάρτητου ανακριτή για την υπόθεση του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα, ο κ. Νικολάου συμφώνησε και επανέλαβε την άποψη ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες και ανακρίσεις κι έπειτα να αποδοθούν ευθύνες σε μέλη της Αστυνομίας, τα οποία πιθανόν να εμπλέκονται σε φαινόμενα διαφοράς.

«Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η συγκάλυψη τέτοιων περιστατικών την οποία κάποιοι ονομάζουν συναδελφική αλληλεγγύη», είπε και πρόσθεσε ο διορισμός δεν αφορά μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά για πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από καταθέσεις, οι οποίες συνδέουν μέλη της Αστυνομίας με ενέργειες που χρήζουν διερεύνησης.

Όσον αφορά τους άξονες πάνω στους οποίους, όπως ανακοινώθηκε, θα κινηθεί η καταπολέμηση της διαφθοράς, ο κ. Νικολάου είπε ότι είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστούν τέτοια μέτρα τα οποία στοχεύουν σε μια ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Δεν μείναμε στις διαπιστώσεις, αλλά προχωράμε σε συγκεκριμένα μέτρα. Καταλήξαμε να δημιουργηθεί δια νόμου μια υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου η οποία στην οποία θα παραχωρηθούν εξουσίες που να μπορεί να κάνει αποτελεσματική διερεύνηση των περιπτώσεων, όπως η δυνατότητα να λειτουργεί υπό κάλυψη, να διαφυλάσσεται η εμπιστευτικότητα των πληροφοριοδοτών κ.α.» είπε και πρόσθεσε ότι τα νομοσχέδια είναι καθ’ οδόν.

Μεγάλη επιτυχία της ΥΚΑΝ η κατάσχεση της κοκαΐνης

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία που είχαμε σε κατάσχεση ποσότητας ναρκωτικών και ειδικότερα κοκαΐνης. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ο σωστός και συστηματικός τρόπος με τον οποίο εργάζεται η ΥΚΑΝ, η οποία, αφού αξιοποίησε σωστά τα δεδομένα της διακίνησης του φορτίου και πληροφορίες που είχε συλλέξει, εντόπισε το φορτίο σε ένα πολύ καλά συσκευασμένο χώρο, όπου δυστυχώς τα μηχανήματα δεν κατάφεραν να ανιχνεύσουν», δήλωσε.

Το φορτίο, συμπλήρωσε, προέρχεται από χώρα στην οποία παράγονται τέτοιες ουσίες, ενώ έχει περάσει από δύο ευρωπαϊκά λιμάνια χωρίς να γίνει αντιληπτό. «Αξίζει να δώσουμε συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά και αποδεικνύουν ότι υπάρχουν άτομα τα οποία εργάζονται νυχθημερόν με κίνδυνο τη ζωή τους και κάνουν σωστά το καθήκον τους

Keywords
Τυχαία Θέματα