Allianz: Πτώση 46% στα κέρδη β' τριμήνου

Βεβαιότητα ότι θα πετύχει τους στόχους που έθεσε για το έτος, εξέφρασε ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός Allianz, παρά τη μείωση των κερδών δεύτερου τριμήνου, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πληρωμές που έκανε για φυσικές καταστροφές και στη διάθεση των εργασιών της στη Νότια Κορέα.

Τα καθαρά κέρδη την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου

μειώθηκαν κατά 46%, σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2015, σε €1,10 δισεκατομμύριο, λόγω της εφάπαξ δαπάνης 352 εκατομμυρίων ευρώ από τον τερματισμό των δραστηριοτήτων της στη Νότια Κορέα, καθώς και στο κόστος των απαιτήσεων για φυσικές καταστροφές και κακές καιρικές συνθήκες.

Οι συνεχιζόμενες αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία οδήγησαν σε μείωση των εσόδων κατά 2,5%, σε €29,4 δισ.. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 17,2%, σε €2,4 δισ..

"Το δεύτερο τρίμηνο, συγκεκριμένα, επηρεάστηκε από τις σημαντικά υψηλότερες ζημιές από τις μεγάλες πλημμύρες και καταιγίδες που έπληξαν την Ευρώπη την Άνοιξη", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Oliver Baete.

Στον τομέα της ασφάλισης ζωής και υγείας, η κερδοφορία της εταιρείας το πρώτο εξάμηνο παρέμεινε σταθερή σε €1,90 δισ., παρά τις σκληρές συνθήκες της αγοράς.

"Η καλή αύξηση των κερδών στις ασφαλιστικές εργασίες Ζωής και Υγείας δεν θα μπορούσε να αντισταθμίσει πλήρως τη μείωση των κερδών στο τομέα της Ακίνητης περιουσίας και Ατυχημάτων”, σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα