Αντισυνταγματικός ο νόμος για το ωράριο καταστημάτων

Ο νόμος που ψήφισε η βουλή για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, καταστρατηγεί την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, αποφάνθηκε με απόφαση του σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο.

Αποδεχόμενο την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας επί της αντισυνταγματικότητας της νομοθεσίας που ψήφισε η Βουλή, το Ανώτατο έκρινε άνευ αντικειμένου τη δεύτερη αναφορά, η οποία αντίκειται όπως επισημαίνεται προς το Δημόσιο Συμφέρον.

«Σεβαστή η απόφαση του Ανωτάτου,

θα τη μελετήσουμε σε βάθος, θα πάρουμε ως Βουλή τις ανάλογες αποφάσεις», ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, Αντρέας Φακοντής.

Η απόφαση αναφέρει ότι η ρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων και ο καθορισμός των ορίων των τουριστικών ζωνών, εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Εκτελεστικής Εξουσίας.

Αποφασισμένη είναι πάντως η αντιπολίτευση να αντικρούσει τους νέους κανονισμούς που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και θα συζητηθούν αύριο στην επιτροπή Εργασίας.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε το υφιστάμενο καθεστώς. Θα επιχειρήσουμε μέσω των κανονισμών να κόψουμε το γόρδιο δεσμό», είπε ο Αντρέας Φακοντής.

Οι όποιοι κανονισμοί θα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, κατά την τελευταία για φέτος συνεδρίαση της Ολομέλειας. Το τελευταίο διάταγμα της Υπουργού Εργασίας έληξε στις 30 Νοεμβρίου και το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων των τερματίζεται από την 1/1/2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα