Αντιπαράθεση στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ για το Πλαίσιο Γκουτέρες (vid)

Τις έντονες διαφωνίες τους αναφορικά με το ποιο είναι το Πλαίσιο Γκουτέρες κι αν αυτό πρέπει να συμπεριληφθεί ή όχι στους όρους αναφοράς, διατύπωσαν στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ, εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

Συγκεκριμένα, καλεσμένοι στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ, ήταν

ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, και το μέλος της γραμματείας του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης.

Η συζήτηση «άναψε», όταν ο Χρύσης Παντελίδης, αμφισβήτησε τα όσα είπαν οι συνομιλητές του αναφορικά με το περιεχόμενο του Πλαισίου Γκουτέρες. Ο κ. Παντελίδης, αμφισβήτησε ότι υπάρχουν αναφορές που ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ υποστηρίζουν ότι υπάρχουν σε σχέση με τα στρατεύματα και τις εγγυήσεις.   

Ο κ. Λουκαΐδης υποστήριξε ότι σε συνέντευξη του ο κ. Έιντε δήλωσε πως στο Κραν Μοντανά θα φτάναμε στην κατάργηση των εγγυήσεων, με τον κ. Παντελίδη, να διερωτάται γιατί, τότε, δεν καταγράφηκαν όλα αυτά στην έκθεση του Γ.Γ του ΟΗΕ.

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε, με τον κ. Λουκαΐδη να προκαλεί τον κ. Παντελίδη να διαβάζει αυτούσια τα εν λόγω σημεία από το Πλαίσιο Γκουτέρες, κάτι που έπραξε με την διαφωνία να παραμένει για το τι ακριβώς διαβάζει.

Στην αντιπαράθεση μπήκε κι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος κάλεσε επίσης τον κ. Παντελίδη να διαβάσει την παράγραφο «27» η οποία αναφέρεται στα ελληνικά και τουρκικά στρατεύματα. Παρόλο, που ο κ. Παντελίδης διάβασε την παράγραφο «27» η διαφωνία παράμεινε, με τον κ. Δημητρίου να κάνει λόγο για φοβικά σύνδρομα και τον εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ να αντιστρέφει τα πυρά λέγοντας ότι το χειρότερο είναι ότι το κυβερνών κόμμα βασίζει το μέλλον του τόπου σε προφορικές αναφορές και όχι στα γραπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα