Αντιπαράθεση στο ΣΙΓΜΑ για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου (vid)

Αντιπαράθεση ξέσπασε στο ΣΙΓΜΑ αναφορικά με το σχέδιο εθελούσιας εξόδου στον Συνεργατισμό μεταξύ της ΕΤΥΚ από την μια και των Συντεχνιών ΟΙΥΚ ΣΕΚ κα ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ από την άλλη.

Ο βοηθός Γ.Γ της ΕΤΥΚ, Πρόδρομος Χαραλάμπους, ανέφερε ότι ενώ αρχικά όλες οι συντεχνίες ζητούσαν ένα ελάχιστο ποσό αυτό τώρα έχει εξαφανιστεί.

Ερωτηθείς ποιο ήταν αυτό το πόσο, ο κ. Χαραλάμπους, απάντησε ότι

ήταν οι 100 χιλιάδες ευρώ.

«Ξαφνικά αυτό το ποσό έχει εξαφανιστεί και μπορεί σήμερα να είναι 10.000», σημείωσε.

Από την κριτική του κ. Χαραλάμπους, δεν ξέφυγε ούτε η ΠΑΣΥΔΥ για την οποία άφησε αιχμές ότι συμπεριφέρεται ως σαν να έχει την πλειοψηφία στον Συνεργατισμό ενώ εκπροσωπείται με ένα ποσοστό της τάξεως του 2%.

Την ίδια ώρα, έριξε τα βέλη του και προς την Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας την οποία κατηγόρησε ότι υποσκάπτει την ΕΤΥΚ εξυπηρετώντας ενδεχομένως κάποια συμφέροντα.

Ο κ. Χαραλάμπους, κατηγόρησε τους εκπροσώπους των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων για προσπάθεια άσκησης πίεσης ώστε να υπαναχωρήσουν από τις θέσεις που είχαν συμφωνήσει.

Στην κριτική απάντησε αρχικώς ο κ. Ελισσαίος Μιχαήλ, Γ.Γ ΟΙΥΚ ΣΕΚ, ο οποίος τόνισε ότι η ΕΤΥΚ αρνήθηκε όπως συνηγορήσει σε μια κοινή τοποθέτηση μετά την αποχώρηση των συντεχνιών από την Κεντρική Τράπεζα την περασμένη Πέμπτη.

Ο Γ.Γ της ΟΙΥΚ ΣΕΚ, υποστήριξε ότι σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης που τους έχει παρουσιαστεί και συμφώνησαν επ’ αυτού και η ΠΕΟ αλλά και η ΠΑΣΥΔΥ έχουν ληφθεί υπόψη κατά 90% οι παράμετροι που έθεταν.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, Σάββας Τούλουπος, υποστήριξε ότι είχε προταθεί στην ΕΤΥΚ να ετοιμάσει δική της πρόταση και να στηριχθεί από όλες τις συντεχνίες κάτι που δεν έπραξε. Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος της ΠΕΟ, γιατί υπάρχει αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ των συντεχνιών, υποστήριξε ότι ο στόχος της ΕΤΥΚ είναι οι υπόλοιπες συντεχνίες να αποποιηθούν των μελών τους και να τα εγκολπωθεί την επόμενη ημέρα εντός της Ελληνικής.

Στη δημόσια αντιπαράθεση γύρω από το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, μπήκε κι ο Γ.Δ της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση της νοημοσύνης των πολιτών καθότι πρόκειται για την μεγαλύτερη αποζημίωση που έχει δοθεί ποτέ σε εργαζόμενους του δημόσιου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιπαράθεση, ΣΙΓΜΑ,antiparathesi, sigma