Αντιπαράθεση στη Βουλή για τη Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων

Πρόταση νόμου για διάλυση της μονάδας αποκρατικοποιήσεων ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή το ΑΚΕΛ. Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Στέφανος Στεφάνου, με φόντο την άρση των διαταγμάτων για αποκρατικοποιήσεις η μονάδα δεν χρειάζεται να υπάρχει.

«Δεν έχει πλέον αυτή η μονάδα αντικείμενο, είναι κοστοβόρα, ο έφορος βάση του συμβολαίου του αμείβεται με 170 χιλιάδες το χρόνο. Μέχρι τώρα έγιναν μελέτες 3,5 περίπου εκατομμυρίων

ευρώ. Αυτά αποτελούν σπατάλη δημοσίου χρήματος κάτι που πρέπει να σταματήσει» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Η μονάδα, δημιουργήθηκε βάσει ειδικής νομοθεσίας, ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ονούφριου Κουλλά. Στόχος της είπε δεν είναι η πώληση κρατικής γης, αλλά η βέλτιστη αξιοποίηση της. «Το να εγείρουν συνέχεια τέτοια θέματα απλά και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις είτε να ακούγεται τάχατε διασπάθιση χρήματος δεν είναι όρθο όταν ακολουθούν διαφανείς διαδικασίες προσφορών. Δεν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο» δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλάς.

Το θέμα τέθηκε στην επιτροπή οικονομικών, στο πλαίσιο συζήτησης του αιτήματος αποδέσμευσης κονδυλίου ύψους 394 χιλιάδων ευρώ για τους μισθούς του εφόρου αποκρατικοποιήσεων και των εμπειρογνωμόνων που τον πλαισιώνουν.

Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε πρόθεση, να καταθέσει πρόταση, για τη μετονομασία της μονάδας αποκρατικοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα