Διάσκεψη για συντήρηση του διαλόγου στη Γενεύη

Συντήρηση του διαλόγου και ει δυνατόν έναρξη επί της ουσίας συζήτησης στη βάση των ερωτημάτων – εργαλείων που τεχνοκρατικά εντοπίστηκαν στο Μοντ Πελεράν, είναι, όπως όλα δείχνουν ο στόχος της νέας διάσκεψης στη Γενεύη αρχές Μαρτίου.

Η προσχηματική δικαιολογία της Τουρκίας ενόψει συνταγματικών αλλαγών δεν αίρει την ανάγκη συνέχισης της συζήτησης, ακόμη και αν αργούν οι τελικές αποφάσεις, ξεκαθάρισε φιλοξενούμενος στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης…

Η νέα

διάσκεψη τοποθετείται τελικά το δεύτερο 15νθημερο Μαρτίου ενώ τη Δευτέρα θα ενημερωθεί το Εθνικό Συμβούλιο. Εκεί ο καθένας θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά του διαμήνυσε ο κύριος Χριστοδουλίδης αποκαλύπτοντας πως στις εν Κύπρω διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιδιώξει να καταλήξει με τον κύριο Ακκιντζί σε κοινή θεώρηση αν όχι απόφαση στο θέμα της ασφάλειας. Πέραν του brainstorming θα συζητηθούν και τα υπόλοιπα κεφάλαια με τους δύο ηγέτες να ασχολούνται αποκλειστικά με τα μεγάλα ζητήματα. Εκ των οποίων το σημαντικότερο είναι η εκ περιτροπής Προεδρία που η Τ/κ θεωρούν ναυαρχίδα της πολιτικής ισότητας όπως αυτοί την ερμηνεύουν".

Εκ των ουκ ανευ

«Η αποτελεσματική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και η εκ περιτροπής Προεδρία είναι μη διαπραγματεύσιμα.Η Ε/κ κοινότητα θα πρέπει τώρα να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει αυτές τις πραγματικότητες. Βλέπουμε με λύπη να συνεχίζονται συμπεριφορές που δεν βοηθούν στη λύση ΔΔΟ» ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Πριν από τη συνάντηση της Πέμπτης ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα έχει στο πλαίσιο προετοιμασίας της νέας διάσκεψης, συναντήσεις στην Άγκυρα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και άλλους παράγοντες.

Στο μεταξύ, τη σθεναρή υποστήριξη της Κομισιόν στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και την ελπίδα ότι αυτές θα οδηγήσουν σε συνολική διευθέτηση προς όφελος όλων των ενδιαφερόμενων, εκφράζει ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε απαντητική του επιστολή σε κοινή ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη και του Ευρωβουλευτή Τάκη Χατζηγεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα