Αντιμέτωποι με φυλακή μέχρι 4 χρόνια 16χρονοι&18χρονοι για θάνατο Παναγιώτη

Αντιμέτωποι με φυλάκιση μέχρι και τέσσερα χρόνια είναι δυο 16χρονοι και δυο 18χρονοι για τον θάνατο του 16χρονου Παναγιώτη από τους Τρούλους.

Ο άτυχος έφηβος έχασε τη ζωή του από αλκοολική δηλητηρίαση. Η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του κατέδειξε 340mg αλκοόλης στον οργανισμό του. Επιβεβαιωτική ιατροδικαστική έκθεση διενήργησε και ο Ανδρέας Μαρνερίδης.

Η έκθεση του τελευταίου ήταν αυτή που συμπλήρωσε τον φάκελο της υπόθεσης και ακολούθως οδηγήθηκε στη Νομική Υπηρεσία η οποία αποφάνθηκε την ποινική δίωξη εναντίον τεσσάρων προσώπων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες

του SigmaLive, τα εν λόγω τέσσερα πρόσωπα εντοπίζονται στα επίμαχα βίντεο, που τέθηκαν στο μικροσκόπιο σε σχέση με το θάνατο του άτυχου 16χρονου.

Το επίμαχο βίντεο το οποίο δείχνει μεταξύ άλλων σε μια σκηνή τον άτυχο έφηβο να είναι λιπόθυμος στο έδαφος και σε μια άλλη σκηνή, άλλοι νεαροί να του επιβάλλουν να φωνάζει συνθήματα. Αναφορικά τώρα με το ζήτημα του κατά πόσο δύναται να παρουσιαστεί ενώπιον Δικαστηρίου το βίντεο, αυτό είναι κάτι για το οποίο θα αποφανθεί το ίδιο το Δικαστήριο. Η υπόθεση θα καταχωρισθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε ότι αυτό που αναμένουν οι γονείς του άτυχου έφηβου είναι να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πράγματι υπάρχουν. «Θέλουμε να αποδοθούν όμως ευθύνες σε όσους έχουν πραγματική ευθύνη». Ο δικηγόρος τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση η οικογένεια δεν θέλει να αποδοθούν ευθύνες σε κάποιους που δεν τις έχουν.

Οι τέσσερεις αντιμετωπίζουν την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης (Άρθρο 210), το οποίο αναφέρει: «Όποιος, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης, ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια, χωρίς πρόθεση επιφέρει το θάνατο άλλου προσώπου, είναι ένοχος αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκειται σε φυλάκιση μέχρι τεσσάρων χρόνων ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δύο χιλιάδες πεντακόσιες λίρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα