Αντίδραση κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για νέα επεισόδια στην Οδό Λήδρας

Με δήλωσή του που αναρτήθηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί τοποθετήθηκε για τα νέα επεισόδια στην Οδό Λήδρας.

Ο Ακιντζί αναφέρθηκε στην αντίδραση της Αστυνομίας Κύπρου, η οποία έκανε χρήση αντιοχλαγωγικών δακρυγόνων κατά ομάδας Τουρκοκυπρίων που παράνομα προσπάθησε να περάσει στις ελεύθερες

περιοχές από το κλειστό οδόφραγμα.

Στο τουίτ του είπε πως το σπρέι πιπεριού δεν πρέπει να ρίχνεται σε ανθρώπους που υποστηρίζουν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και στην ανάπτυξη των δικοινοτικών σχέσεων σε μια ειρηνική διαδήλωση, αλλά πρέπει να επεκταθεί το κλαδί της ελιάς.

Σήμερα έγινε νέα διαδήλωση που εξήγγειλε η Unite Cyprus Now για άνοιγμα των οδοφραγμάτων που έκλεισαν προσωρινά λόγω κορωνοϊού. Διαδηλωτές που πρόσκεινται στην UCN στις ελεύθερες περιοχές, μαζί με Τουρκοκύπριους που ήρθαν από τα κατεχόμενα, περικύκλωσαν την Αστυνομία Κύπρου και προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένταση στο σημείο, με σπρωξίματα, φωνές και συνθήματα, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε αστυνομικός, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.Μετά το περιστατικό έγινε ανάκληση προσωπικού της δύναμης.

Τον περασμένο Σάββατο, η ίδια ομάδα προκάλεσε και πάλι επεισόδια στο οδόφραγμα της Λήδρας. 55χρονος διαδηλωτής κτύπησε κληρωτό εθνοφρουρό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από την Αστυνομία. Με ανακοίνωσή τους, ΜΚΟ ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση του υπόπτου που επιτέθηκε στον στρατιώτη.

Χθες βράδυ, έγινε άλλη διαδήλωση που καλούσε υπέρ του πλήρους κλεισίματος των οδοφραγμάτων. Στην χθεσινή διαδήλωση δεν έγιναν επεισόδια. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντίδραση, Μουσταφά Ακιντζί, Οδό Λήδρας,antidrasi, moustafa akintzi, odo lidras