Αντιδράσεις κομμάτων για coronapass και Πύλη Εμβολιασμού

Αντιδράσεις στα πολιτικά κόμματα έφεραν οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για το άνοιγμα της Οικονομίας από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.Το Coronapass μονοπωλεί τις αντιδράσεις των κομμάτων.

Διαβάστε εδώ: «Ανοίγει» η Κύπρος – Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα

Αβέρωφ: Θετικό το άνοιγμα οικονομίας, μη ανεκτά προβλήματα Πύλης και εμβολιαστικών κέντρων

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αποτιμά θετικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το άνοιγμα της οικονομίας, τονίζει

όμως παράλληλα ότι εικόνες όπως αυτές που είδαμε στο εμβολιαστικό κέντρο στη Λεμεσό αλλά και τα συχνά προβλήματα και το πέσιμο της πύλης εμβολιασμού σήμερα, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. 

Δείτε εδώ: Αβέρωφ: Έχουμε τις λιγότερες απώλειες και lockdown – Θετικές αποφάσεις

ΑΚΕΛ: Οι πολίτες πληρώνουν την ασύγγνωστη ανικανότητα της κυβέρνησης

Λόγο για ασύγγνωστη ανικανότητα της κυβέρνησης κάνει το ΑΚΕΛ, το οποίο ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση αναφορικά με τον ρυθμό εμβολιασμού του κοινού αλλά και για τα προβλήματα της Πύλης Εμβολιασμού. 

Αυτούσια η ανακοίνωση

Οι εμβολιασμοί είναι ο μόνος τρόπος για να νικηθεί οριστικά η πανδημία και να τερματιστούν μια για πάντα τα περιοριστικά μέτρα που εξαντλούν την υπομονή της κοινωνίας. Έκκληση μας προς κάθε πολίτη του τόπου είναι να εμβολιαστεί.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας όμως κινείται με απαράδεκτα χαμηλούς ρυθμούς.  H κυβέρνηση απέτυχε σε όλους τους στόχους που η ίδια εξήγγειλε για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Η δε κατάσταση με τη διαδικτυακή πύλη για τους εμβολιασμούς έφτασε στα όρια του τραγελαφικού. Παρά τις διαβεβαιώσεις για διόρθωση της κατάστασης συνεχώς παρουσιάζονται προβλήματα και συνεχώς πέφτει. Η κατάσταση έγινε χειρότερη αφού καταργήθηκε η τηλεφωνική γραμμή για τα ραντεβού.

Η κυβερνητική αποτυχία στο εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει πλέον μεγαλύτερες προεκτάσεις και συνέπειες δεδομένων των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση τα οποία διασυνδέουν την κυκλοφορία των πολιτών με τον εμβολιασμό.

Οι πολίτες, η κοινωνία και η οικονομία πληρώνουν την ασύγγνωστη ανικανότητα της κυβέρνησης να οργανώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα και την αποτυχία δραστικής στήριξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Πληρώνουν επίσης την προχειρότητα και την αντιφατικότητα σε πολλά από τα μέτρα αλλά και την έλλειψη αναλογικότητας ως προς τους περιορισμούς σε δικαιώματα και ελευθερίες.

ΔΗΚΟ για Πύλη Εμβολιασμού: Ανικανότητα Κυβέρνησης

Λόγο για ανικανότητα της Κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της Πύλης Εμβολιασμών έκανε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, σε διάσκεψη που παρέθεσε για το Κυπριακό. 

Ο κ.Παπαδόπουλος ερωτηθείς για το coronapass, είπε πως αναμένουν να ακούσουν τις διευκρινίσεις που θα δώσει ο Υπουργός Υγείας για τι ακριβώς εννοούν όταν λένε Coronapass, πώς ακριβώς αυτό θα εφαρμοστεί και πώς θα ελέγχεται. Παράλληλα έκανε λόγο για "ανικανότητα της Κυβέρνησης" σε ό,τι αφορά την Πύλη Εμβολιασμού που και σήμερα είχε τεχνικά προβλήματα.

ΕΔΕΚ: Ώρα να αναλάβουν ευθύνες και να παραιτηθούν

Άστοχα και αδικαιολόγητα χαρακτηρίζει η ΕΔΕΚ τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. 

Αυτούσια η δήλωση

Για ακόμα μια φορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι άστοχα, ανεπαρκή, αψυχολόγητα και αντιφατικά.

Αρκετά ανεχτήκαμε τις προτάσεις της επιδημιολογικής ομάδας που το μόνο που φαίνεται να ενδιαφέρει τα μέλη της είναι η δημόσια προβολή από τα ΜΜΕ και όχι οι επιπτώσεις των όσων αποφασίζουν.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες του Υπουργείου Υγείας το οποίο έχει την ευθύνη εφαρμογής αυτής της πολιτικής.Είναι η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν.

Οικολόγοι: Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει το "Coronapass" χωρίς την απαραίτητη διαβούλευση και προβληματισμό.

Αυτούσια η ανακοίνωση των Οικολόγων

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αντί να επιζητεί την αρμονική συνεργασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανακοινώνει σκληρά μέτρα που δικαιολογημένα προκαλούν αναστάτωση και εξοργίζουν τους πολίτες. Ειδικότερα, η υποχρεωτική εφαρμογή του σκληρού μέτρου του Coronapass  που επηρεάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα με αμφίβολο και αμφιλεγόμενο από την επιστημονική κοινότητα αποτέλεσμα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.

Στην αντίληψη της πλειοψηφίας της κοινωνίας δεν έχει ξεκαθαριστεί η χρησιμότητα και η συνταγματικότητα του.

Καλούμε την Κυβέρνηση, προτού εφαρμόσει το σκληρό αυτό μέτρο, να προσέλθει σε διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς και τα πολιτικά κόμματα. Τέτοια μέτρα που αγγίζουν τον πυρήνα θεμελιωδών δικαιωμάτων δεν μπορεί να αποφασίζονται ετσιθελικά εν μια νυκτί, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και χωρίς εξηγήσεις.

Σημειώνουμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση πολύ καθυστερημένα κατάλαβε ότι το μέτρο των SMS είναι εντελώς αναποτελεσματικό και αποφάσισε να υιοθετήσει την εισήγηση μας για την κατάργηση του όπως έχουν ήδη κάνει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, με τελευταία την Ελλάδα.

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ενώ στο πρώτο στάδιο ήταν μόλις ικανοποιητική και στο δεύτερο μόλις υποφερτή, στο τρίτο στάδιο που τώρα βιώνει η Κύπρος αποδεικνύεται άκρως αποτυχημένη.

Αλλά τι περιμένεις από μια κυβέρνηση που κύριο μέλημα της ήταν για τα τελευταία οκτώ χρόνια να κάνει πλουσιότερους τους ολίγους ημέτερους, κομματικούς και συγγενείς. 

ΕΛΑΜ: Έντονη διαφωνία για το coronapass

Την έντονη διαφωνία του διατυπώνει το ΕΛΑΜ αναφορικά με την εισαγωγή του coronapass στην καθημερινότητά μας. 

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει την έντονή του διαφωνία αναφορικά με την δημιουργία του κορωνό – διαβατηρίου (coronapass). Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η Παράταξή μας ήταν η ΜΟΝΗ που από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα όσα βιώνουμε σήμερα, υπόλογες είναι όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι υπόλοιποι βουλευτές, που με την ψήφο τους έδωσαν το δικαίωμα στην Κυβέρνηση να εκδίδει μονομερή διατάγματα, ενώ οι μόνοι που δεν τα ψήφισαν ήταν οι δύο βουλευτές του ΕΛΑΜ.

Τα νέα μέτρα είναι πασιφανές ότι θα γονατίσουν την οικονομία, ενώ καταπατούν τις ατομικές ελευθερίες. Ως εκ τούτου, ξεκάθαρα εκφράζουμε την αντίθεσή μας, ενώ δηλώνουμε ότι η ελευθερία των πολιτών δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Η Κυβέρνηση, πρωτίστως θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε πράξεις ουσίας, με την πρόσληψη προσωπικού και την αγορά εξοπλισμού για την καλύτερη στελέχωση των δημοσίων νοσοκομείων, παρά να αναφέρεται συνεχώς στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων που γονατούν την κοινωνία και καταστρατηγούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συμμαχία: Άλλη μια μέρα εκτός μάχης η Πύλη

Άλλη μία μέρα η Πύλη Εμβολιασμού τέθηκε εκτός μάχης, με αποτέλεσμα να προκύπτουν αλυσιδωτές συνέπειες στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών σε ανακοίνωσή της. 

Αυτούσια η ανακοίνωση

Μόνο ως κωμικοτραγικό μπορεί να χαρακτηριστεί το σκηνικό με την Πύλη Εμβολιασμού, αφού τέθηκε και σήμερα, για άλλη μια μέρα, οριστικά εκτός λειτουργίας. Μάλιστα η εν λόγω εξέλιξη προκύπτει μετά τη χθεσινή «αναβάθμιση» της Πύλης Εμβολιασμού, κάτι που αυξάνει ακόμα τις ανησυχίες κατά πόσο τελικά θα γίνει κατορθωτό να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί με ικανοποιητικό ρυθμό.

Ενώ το κράτος υποδεικνύει καθημερινά στους πολίτες ότι ο μοναδικός δρόμος εξόδου από την πανδημία είναι οι μαζικοί εμβολιασμοί, εντούτοις το ίδιο το κράτος εγκλωβίζεται στις δικές του χτυπητές αδυναμίες. Την ώρα που το κράτος θα έπρεπε να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών, αντ’ αυτού γίνεται καθημερινό αντικείμενο έντονης κριτικής και όχι άδικα.

Μέσα σε όλο αυτό το αρνητικό σκηνικό προστίθεται και η ταλαιπωρία που προκύπτει τις τελευταίες μέρες σε κέντρα υγείας όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί. Οι εικόνες συνωστισμού σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, σε συνδυασμό με τα συνεχή προβλήματα στην Πύλη Εμβολιασμού φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές, όπως επιτέλους φροντίσουν για απρόσκοπτη λειτουργία της Πύλης Εμβολιασμού καθώς και για αποφυγή φαινομένων συνωστισμού στα εμβολιαστικά κέντρα.  Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να εντατικοποιήσουμε τους εμβολιασμούς και να εξέλθουμε νωρίτερα του αδιεξόδου. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιδράσεις, Πύλη Εμβολιασμού,antidraseis, pyli emvoliasmou