Αντεπίθεσης συνέχεια για τους «κυανόλευκους»!

Πέτυχαν δεύτερη σερί ανατροπή και τρίτη συναπτή νίκη, μειώνοντας στους δύο βαθμούς από την Ανόρθωση

ΕΡΜΗΣ 1
5΄ Ντίξον
ΑΠΟΛΛΩΝ 2
16’ Μάγκλιτσα, 24’ (πεν.) Ντα Σίλβα

Ακόμα μια ανατροπή, ακόμα ένα διπλό, ακόμα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, χάρη στο γκολ του Ντίξον, ο Απόλλωνας αντέδρασε άμεσα και μέχρι το 24΄ έφτασε στην ανατροπή. Άντεξε στην πίεση του Ερμή στα τελευταία λεπτά, είχε και την τύχη με το μέρος του (δοκάρι ο Μαγέλε στο 90’) και στο τέλος

πανηγύρισε ένα σημαντικό τρίποντο, που έδωσε την ευκαιρία να μειώσει στους -2 από την 3η Ανόρθωση και να επαναφέρει τη διαφορά από την κορυφή στους 7 βαθμούς. Θυμίζουμε πως η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και την προηγούμενη αγωνιστική, αντέδρασε όμως και στο Μακάρειο και επικράτησε με 3-1 της Δόξας.

Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα (και τέταρτο συνολικά) για τον Μάγκλιτσα, ο οποίος έδειξε και χθες ότι μπορεί να δώσει πολύτιμες βοήθειες. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Κωνσταντίνο Μακρίδη σε ρόλο ανασταλτικού χαφ.

Στον αντίποδα, ο Ερμής είχε πολύ καλή παρουσία σε κάποια διαστήματα του αγώνα, προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό με τον Ντίξον, έφυγε όμως με άδεια χέρια από το «Αμμόχωστος», κυρίως γιατί ο Μαγέλε δεν κατάφερε να σκοράρει σε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 90΄! Η χθεσινή ήταν η πρώτη ήττα μετά τις δύο σερί νίκες με Ανόρθωση και Αγία Νάπα. Χαμένη ευκαιρία να ανεβεί στην 7η θέση και να μειώσει στους τέσσερεις βαθμούς από την 6η Νέα Σαλαμίνα.

Προβάδισμα... από θέση οφσάιντ
Ανοικτό ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημά του, καλός ρυθμός και με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να επιτεθούν, να φτιάξουν ευκαιρίες και να φτάσουν στο γκολ. Ο Ερμής ήταν η ομάδα που κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών, σε μια φάση πάντως που έπρεπε να σταματήσει για οφσάιντ, αφού στην ασίστ του Κεϊτά ο Ντίξον ήταν πίσω από τον προτελευταίο αμυνόμενο. Ο βοηθός διαιτητής δεν υπέδειξε την παράβαση, ο επιθετικός του Ερμή ντρίπλαρε τον Βάλε και με ψύχραιμο πλασέ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Αντέδρασαν, απάντησαν
Μετά το αρχικό σοκ, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και άρχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση. Αφού προειδοποίησαν σε δύο περιπτώσεις μέσα σε ένα λεπτό (με Ντα Σίλβα και Βασιλείου), στο 16’ έφτασαν στο 1-1, με τον Μάγκλιτσα. Ο νεοφερμένος Κροάτης επιθετικός μάζεψε το «ριμπάουντ» μετά από απόκρουση του Στυλιανού σε μακρινό σουτ του Πέδρο και με κεφαλιά πέτυχε το 3ο του γκολ με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Ανατροπή από τα 9,15 μ.
Έχοντας πλέον τον αέρα και την ψυχολογία της γρήγορης ισοφάρισης, οι παίκτες του Πέδρο Εμάνουελ συνέχισαν να πιέζουν, ψάχνοντας το γκολ της ολικής ανατροπής. Και δεν άργησαν να το πετύχουν. Στα μισά του πρώτου ημιχρόνου ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Πέδρο από τον Ντίξον, με τον Άλε ντα Σίλβα να εκτελεί εύστοχα και να βάζει για πρώτη φορά την ομάδα του σε θέση οδηγού.
Στο δεύτερο μισό του πρώτου 45λεπτου ο Απόλλωνας διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ του προβάδισμα, έχοντας ακόμα 1-2 καλές στιγμές για να φτάσει και σε τρίτο γκολ. Καλές προϋποθέσεις είχαν και οι γηπεδούχοι, καμιά όμως από αυτές δεν μετατράπηκε σε ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ.

Ευκαιρία να καθαρίσει
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, με τον Απόλλωνα να χάνει μια μοναδική ευκαιρία να κάνει το 1-3. Ο Μάγκλιτσα όμως δεν μπόρεσε να πετύχει ένα φαινομενικά εύκολο γκολ. Ο Κροάτης συνδυάστηκε περίφημα με τον Άλεξ ντα Σίλβα μέσα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος τού επέστρεψε την μπάλα με πάσα «πάρε-βάλε», αυτός όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο από το ύψος της μικρής περιοχής και τον αντίπαλο τερματοφύλακα ουσιαστικά εξουδετερωμένο.

Θρίλερ και δοκάρι στο τέλος
Η ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Μάγκλιτσα ήταν και η μοναδική στο παιχνίδι για περίπου μισή ώρα. Ο Απόλλωνας διαχειριζόταν άψογα το υπέρ του προβάδισμα και δεν επέτρεπε στον αντίπαλο να απειλήσει με την ισοφάριση. Από την άλλη, ο Νίκος Παναγιώτου ανακάτεψε την τράπουλά του, ενίσχυσε επιθετικά την ομάδα του, χωρίς όμως να αλλάξει εντυπωσιακά η εικόνα της.

Όλα αυτά μέχρι το 80’. Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας πήρε μια άγρια ομορφιά, με τους γηπεδούχους να ρίχνουν όλο το βάρος στην επίθεση και να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 90’ έφτασαν πιο κοντά από ποτέ, όταν ο Μαγιέλε έφυγε στην πλάτη της άμυνας, βγήκε απέναντι από τον Βάλε, τον νίκησε με πλασέ, όχι όμως και το αριστερό δοκάρι του Πορτογάλου τερματοφύλακα.

Η προσπάθεια των «φτεροπόδαρων» δεν σταμάτησε εκεί. Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων πίεσαν τον Απόλλωνα, τον έκλεισαν στα καρέ του, κέρδισαν αρκετά κόρνερ και φάουλ, πέρασαν, όμως, όλα ανεκμετάλλευτα και οι «κυανόλευκοι» δραπέτευσαν με ένα σημαντικό τρίποντο από το «Αμμόχωστος».

Διαιτητές: Δ. Μασιάς (Ν. Εγγλέζου - Χρ. Χρίστου)
Κίτρινες: Ντίξον, Ουλίσε, Ντε Πίνα, Ροσάδο / Σλάβτσεφ, Στογιάνοβιτς (6η)
Ερμής: Στυλιανού, Ουλίσε, Ντε Πίνα, Σέργκι, Μ. Χριστοφή, Βασιλόγιαννης (80' Μαγιέλε), Ροσάδο, Γουίκς (74' Γιαγκουδάκης), Κεϊτά, Μουσταφά (59' Γκονζάλες), Ντίξον
Απόλλων: Βάλε, Πέδρο, Χάιμε, Φρέιρε, Ελίζιο, Μακρίδης, Σλάβτσεφ, Στογιάνοβιτς (86' Παπουλής), Άλεξ, Βασιλείου (93' Γουίλερ), Μάγκλιτσα (63' Γκιέ)

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
3΄ Ο Βασιλόγιαννης πλάσαρε από διαγώνια θέση, αποκρούει ο Βάλε.

5’ 1-0 Ο Ντίξον, από θέση οφσάιντ, παίρνει την μπάλα, περνά τον Βάλε και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ.

13’ Φάουλ Ντα Σίλβα, σε ετοιμότητα ο Στυλιανού, έδιωξε με γροθιές.

14’ Ο Βασιλείου έκανε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, απέκρουσε ο Στυλιανού.

16 1-1 Μακρινό σουτ του Ζοάο Πέδρο, απέκρουσε ασταθώς ο Στυλιανού και ο Μάγκλιτσα ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά.

24’ 1-2 Ο Ντα Σίλβα μετατρέπει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Πέδρο σε ανατροπή από τον Ντίξον.

35’ Διαγώνιο σουτ του Πέδρο από καλό σημείο, δεν θα βρει στόχο.

43’ Ο Σλάτσεφ μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

47’ Ο Μάγκλιτσα συνδυάστηκε όμορφα με τον Ντα Σίλβα, ο τελευταίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Κροάτη, ο οποίος όμως βρήκε τρόπο να αστοχήσει από τα δύο μέτρα σε κενή εστία!

58’ Σουτ στην κίνηση από τον Ουλίσε, πολύ άστοχο.

79' Η κεφαλιά του Γιαγκουδάκη βρήκε σε ετοιμότητα τον Βάλε.

90’ Μεγάλη ευκαιρία για το 2-2. Ο Μαγιέλε θα βρεθεί απέναντι από τον Βάλε, το πλασέ του όμως σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Πορτογάλου.

Εμάνουελ: «Βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου»
«Λυπάμαι περισσότερο τα παιδιά στα αποδυτήρια, που ρωτάνε “γιατί;”», δήλωσε ο Παναγιώτου

Ικανοποιημένος από τη νίκη αλλά και την προσπάθεια των παικτών του παρουσιάστηκε ο προπονητής του Απόλλωνα Πέδρο Εμάνουελ μετά το τέλος του αγώνα, τονίζοντας πως τους βγάζει το καπέλο. Εμφανώς απογοητευμένος αλλά και με υπονοούμενα για τη διαιτησία ο τεχνικός του Ερμή, Νίκος Παναγιώτου. Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

Π. Εμάνουελ: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, πάλεψαν μέχρι τέλους, και στους οπαδούς μας που μας στήριξαν. Αρχίσαμε άσχημα το παιχνίδι και δεχθήκαμε γκολ. Μετά ανεβάσαμε την απόδοσή μας, είχαμε τον έλεγχο, βάλαμε δύο γκολ, ενώ είχαμε και ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Στην επανάληψη θα μπορούσαμε να σκοτώσουμε το παιχνίδι με την ευκαιρία στον Μάγκλίτσα. Βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου που πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το φινάλε. Μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι την Τετάρτη για το Κύπελλο ήρθαμε και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Δουλέψαμε, παλέψαμε, πήραμε τη νίκη και είμαστε στους στόχους μας».

Ν. Παναγιώτου: «Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για τη νίκη του. Αρχίσαμε πολύ δυνατά το παιχνίδι, προηγηθήκαμε στο σκορ, αλλά κάπου ολιγωρήσαμε στη συνέχεια και δώσαμε το δικαίωμα στον Απόλλωνα να μπει νωρίς στο παιχνίδι. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα πέναλτι που δεν ξέρω αν ήταν - και δεν είναι και η δουλειά μου να το σχολιάσω. Το δεύτερο μέρος άρχισε με τη μεγάλη ευκαιρία του Απόλλωνα να σκοτώσει το παιχνίδι. Εμείς στη συνέχεια αρχίσαμε να ρισκάρουμε για την ισοφάριση, αλλά και για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Φτιάξαμε τις προϋποθέσεις, αλλά κάπου δεν μας ήθελε η μπάλα. Λυπάμαι περισσότερο αυτά τα παιδιά στα αποδυτήρια, που ρωτάνε "γιατί"; Εγώ δεν μπορώ να τους δώσω κάποια απάντηση. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα και καλή συνέχεια. Εμείς είμαστε περήφανοι που δουλεύουμε στον Ερμή και για ό,τι κάνουμε για τον Ερμή. Ό,τι κερδίζουμε το κερδίζουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα