Άνω-κάτω η ασφαλιστική βιομηχανία

Καζάνι που βράζει μοιάζει η ασφαλιστική βιομηχανία. Οι επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές ξεκίνησαν αγωγές και νομικές διαδικασίες για να πλήξουν συγκεκριμένη οδηγία της Εφόρου Ασφαλίσεων, η οποία, όπως υποστηρίζουν, τους εκτοπίζει από τη διαδικασία των ασφαλίσεων και αμφισβητούν τη νομιμότητά της ως προς τον τρόπο που αυτή ετοιμάστηκε και εφαρμόστηκε.

Ταυτόχρονα, σημαντικές υποθέσεις που αφορούν ασφαλιστικές εταιρείες βρίσκονται ενώπιον Αρχών του κράτους, όπως η Αστυνομία και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι οποίες διερευνώνται και σύντομα θα δημοσιευτούν εκθέσεις. Το πρόβλημα οξύνεται

τη στιγμή που εφαρμόζεται η ντιρεκτίβα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Φερεγγυότητα 2», η οποία πλέον αναγκάζει τις ασφαλιστικές να λειτουργούν σε πιο αυστηρώς εποπτευόμενα πλαίσια.

Οι χειρισμοί της Εφόρου τόσο σε αυτό το ζήτημα, όσο και σε άλλα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την ασφαλιστική βιομηχανία μετά τη θύελλα αντιδράσεων και μαζικών αγωγών, που μπορεί να στοιχίσουν εκατομμύρια ευρώ στο κράτος σε αποζημιώσεις, θα συζητηθούν μεθαύριο στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου.

Διαβάστε περισσότερα στη Σημερινή που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα