Άννα Αριστοτέλους: Επίσκεψη στο Σωματείο «Ο Κορμακίτης» στη Λευκωσία

Επίσκεψη στο Σωματείο «Ο Κορμακίτης» στη Λευκωσία πραγματοποίησε η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους.

Ο Πρόεδρος και μέλη του Σωματείου υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά την κα Αριστοτέλους, η οποία συνοδευόταν από λειτουργούς του Γραφείου της, και προέβησαν σε σύντομη παρουσίαση των δράσεων και δραστηριοτήτων που διοργανώνει η νεολαία του Σωματείου, τόσο στον κατεχόμενο Κορμακίτη, όσο και στις ελεύθερες περιοχές. Οι δράσεις αυτές αφορούν θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις,

χοροεσπερίδες, το φεστιβάλ για την εορτή του Αγίου Γεωργίου κλπ, αναδεικνύοντας το πολυποίκιλο κοινωνικό έργο του Σωματείου.

Πέραν του πιο πάνω, έγινε συζήτηση για θέματα επανεγκατάστασης και υδροδότησης του Κορμακίτη, τις διελεύσεις από και προς το χωριό, ενημέρωση για την πορεία της ποδοσφαιρικής τους ομάδας, η οποία ανήκει στην 3η κατηγορία ποδοσφαίρου της ΚΟΠ, θέματα συντήρησης των γηπεδικών τους εγκαταστάσεων στον Κορμακίτη κ.ά.

Η κα Αριστοτέλους εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου του Σωματείου «Ο Κορμακίτης» για τη θερμή φιλοξενία που δέχθηκε και συνεχάρη τη νεολαία για τις αθλητικές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, κρατώντας ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα των Μαρωνιτών και επιτυγχάνοντας τη συνύπαρξη των νέων με τους ηλικιωμένους μέσα από αθλητικές και πολιτιστικές συναντήσεις. «Και επειδή είναι ένα Σωματείο που επενδύει στη νεολαία, το έργο του καθίσταται ακόμα πιο σημαντικό, γιατί η νεολαία είναι αυτή που θα συνεχίσει τον αγώνα και είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει και να προσφέρει ακόμα καλύτερες δυνατότητες στο τόπο μας. Γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάζονται συστηματικά και καταφέρνουν να εμπεδώσουν στους νέους την ιστορία της πατρίδας μας, τους αγώνες και την παράδοση μας. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που αγωνίζονται και κρατούν ζωντανά τα κατεχόμενα χωριά μας», δήλωσε η κα Αριστοτέλους. Διαβεβαίωσε ότι, μέσω της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει με το Σωματείο και σύμφωνα με το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι ενέργειες που καταβάλλονται για επίλυση των θεμάτων που τέθηκαν θα είναι συνεχείς και εντατικοποιημένες, αφού επίκεντρο του Γραφείου της είναι ο άνθρωπος και μοναδικός στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εγκλωβισμένων και επανεγκατεσταθέντων της Κύπρου, η πρόοδος και η ευημερία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα