Ανεξάρτητος Φορέας στο πλευρό των δυσπραγούντων φοιτητών

Τη λειτουργία του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, ο οποίος στοχεύει στην στήριξη φοιτητών οι οποίοι λόγω κρίσης αναγκάστηκαν να διακόψουν τις σπουδές τους, ανακοίνωσε η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδου.

Σε ομιλία της, η Άντρη Αναστασιάδου, ανέφερε ότι λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, αρκετοί νέοι, αναγκάστηκαν να διακόψουν τις σπουδές τους αφού πλέον οι γονείς τους δεν είναι σε θέση να παράσχουν την αναγκαία στήριξη για κάλυψη των διδάκτρων φοίτησης τους σε τριτοβάθμια ιδρύματα.

«Ήταν αυτές ακριβώς οι σκέψεις και η έγνοια για το μέλλον των παιδιών μας που με ώθησαν να

αναλάβω την πρωτοβουλία και να ηγηθώ της προσπάθειας σύστασης ενός Ανεξάρτητου φορέα που να μπορεί να παρέχει ουσιαστική και χειροπιαστή στήριξη. Σκοπός λοιπόν του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, την ίδρυση και λειτουργία του οποίου εξαγγέλλω σήμερα, είναι η στήριξη δυσπραγούντων προσώπων ή ατόμων που λόγω έκτακτων κοινωνικών περιστατικών ή άλλων εξαιρετικών συμβάντων έχουν επηρεαστεί άμεσα, όσον αφορά την συνέχιση της εκπαίδευσης τους», ανέφερε στην ομιλία της η Πρώτη Κυρία.

Πρόσθεσε ότι για την υλοποίηση του Φορέα, συνέβαλαν οικονομικά πολλοί τόσο από την Κύπρο όσο και από τον απόδημο ελληνισμό.

Η οικονομική βοήθεια θα παρέχεται μέσω στοχευμένης πληρωμής προς εκπαιδευτικά ιδρύματα για δίδακτρα, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων σπιτιών για το ενοίκιο και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις στον ίδιο τον φοιτητή ή την οικογένεια του, σύμφωνα πάντα με το πλαίσιο κριτηρίων που έχει τεθεί.

Η Άντρη Αναστασιάδου εστίασε στο ζήτημα της διαφάνειας, λέγοντας ότι ο ετήσιος απολογισμός του έργου και η θεσμοθέτηση του, έχουν στόχο την ύπαρξη συνέχειας ανεξαρτήτως των όποιων εναλλαγών στην εξουσία.

«Η διαφάνεια και ο ετήσιος απολογισμός του έργου που τον χαρακτηρίζουν δίδουν την ευκαιρία στους υποστηρικτές του Φορέα να γνωρίζουν που έχει δαπανηθεί μέχρι και το τελευταίο Ευρώ της εισφοράς τους. Η δε Κοινωνία έχει το δικαίωμα αλλά και την δυνατότητα να γνωρίζει αναλυτικά το έργο που επιτελείται», επισήμανε.

Σημείωσε επίσης ότι ούτε και ένα σεντ των εισφορών δεν απορροφάται από διοικητικά ή άλλα έξοδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα