Αναβολή γεωτρήσεων σε ΑΟΖ από ΕΝΙ/ΤΟΤΑL - Μετάθεση Απρίλιο/Μάρτιο του 2021

Επίσημη ενημέρωση για την προσωρινή αναβολή των γεωτρήσεων από ENI/TOTAL  στην Κυπριακή  ΑΟΖ  και μετάθεσή τους τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2021 έλαβε η Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα όπως πληροφορείται το Sigmalive την περασμένη εβδομάδα η γαλλοτιαλική κοινοπραξία με επιστολή της ενημέρωσε την Κυβέρνηση για την αναθεώρηση του γεωτρητικού της προγράμματος εξαιτίας των ευρύτερων επιπτώσεων και παρενεργειών στην ενεργειακή βιομηχανία  από την πανδημία του κορωνοϊού.

 ΕΝΙ και TOTAL είχαν αρχικά

προγραμματισμένο να ξεκινήσουν γεωτρήσεις τον Απρίλιο στον στόχο «Κρόνος» του τεμαχίου 6 και εντός του 2020 θα πραγματοποιούσαν άλλες δυο γεωτρήσεις σε άλλα τεμάχια που τους έχουν παραχωρηθεί. Ωστόσο  ο σχεδιασμός αυτός ανατράπηκε αν και η εξέλιξη αυτή ήταν σε γενικό πλαίσιο αναμενόμενη.

Υπενθυμίζεται ότι  πριν από μερικές βδομάδες και η Εχχοn Mobil  ανακοίνωσε "πάγωμα" των εργασιών της στην Κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021  εξαιτίας της πανδημίας και της κατάστασης που επικρατεί στις διεθνείς αγορές λόγω χαμηλής τιμής του πετρελαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αναβολή, ΑΟΖ, ΕΝΙΤΟΤΑL #45 Μετάθεση ΑπρίλιοΜάρτιο, 2021,anavoli, aoz, enitotaL #45 metathesi apriliomartio, 2021