Αναταράξεις στην Παιδεία- Ετοιμάζονται για απεργιακά μέτρα

Τέσσερεις χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, Επιμορφωτικά Κέντρα, Βραδινά Τμήματα Τεχνικών Σχολών και στον κλάδο Κομμωτικής Τεχνικών Σχολών, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μέτρα μη αποκλειομένων των απεργιακών αντιδρώντας στο σημερινό καθεστώς εργασίας τους.

Ζητούν κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών και επαναφορά στο καθεστώς μισθωτού μέχρι το τέλος του μήνα.

Η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Αίγλη Παντελάκη, δήλωσε πως προεδρεύει

Τεχνικής Επιτροπής η οποία συλλέγει όλες τις θέσεις και στη συνέχεια θα τις μεταφέρει στην εξ υπουργών επιτροπή η οποία αποτελείται από τους Υπουργους Παιδείας, Εργασιας και Οικονομικών.

Σε μια άλλη εξέλιξη η ΟΕΛΜΕΚ σε ανακοίνωση της αναφέρει πως σε συνεδρίασή της αποφάσισε να απορρίψει τις ρυθμίσεις που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας για την εφαρμογή των νέων Κανονισμών Λειτουργίας Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης για τις Εξετάσεις Τετραμήνων.

Όπως αναφέρει: "Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις επιδεινώνουν την ήδη προβληματική κατάσταση, όπως αυτή διαγράφεται στους Νέους Κανονισμούς Λειτουργίας Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, μετατρέποντας ουσιαστικά το Δημόσιο Σχολείο σε ένα δυσλειτουργικό και εξετασιοκεντρικό χώρο".

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει επίσης, την ετοιμότητα της να συζητήσει με το Υπουργείο Παιδείας οποιαδήποτε πρόταση κινείται προς την κατεύθυνση της κατάργησης των Εξετάσεων Τετραμήνων.

Η συντεχνία αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να έχει συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα