Προειδοποίησαν για «απαγωγή» 13χρονης-Τι απαντά η Αστυνομία

Σοβαρές καταγγελίες για τους χειρισμούς της Αστυνομίας στην υπόθεση της 13χρονης Πλαμένα Μποτρούς, που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της και εντοπίστηκε τελικά την Πέμπτη (15/03) εξέφρασε σε επιστολή της η ΚΙΣΑ.

Επέστρεψε στο σπίτι της η 13χρονη - Παραδόθηκε ο 22χρονος

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΙΣΑ έστειλε επιστολή προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας για τους χειρισμούς της υπόθεσης της απαγωγής της 13χρονης από την Αστυνομία. Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαιώνουν αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η ΚΙΣΑ αναφέρεται

στο περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής τονίζοντας ότι: «Μια απαγωγή, βεβαίως, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Αστυνομία προέβαινε σε καλύτερους χειρισμούς και λάμβανε σοβαρότερα υπόψη της την καταγγελία που είχε γίνει στις 12 Μαρτίου, από τη διεύθυνση του σχολείου στο οποίο φοιτούσε η 13χρονη, για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης. Το να φτάνει στα χέρια σου επίσημη καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης και να κλείνεις τα μάτια δεν σε καθιστά απλά ανεύθυνη ως αστυνομική δύναμη, αλλά συνεργό στο έγκλημα –γιατί περί αυτού πρόκειται, όταν μιλάμε για 13χρονο κορίτσι. Το ίδιο απαράδεκτη και εγκληματική ήταν και η προσπάθεια αποτροπής του πατέρα της ανήλικης να προχωρήσει στην καταγγελία της εξαφάνισής της το πρωί της 13ης Μαρτίου, δήθεν για το «καλό της κόρης του».

Σε προηγούμενη ανακοίνωση ανέφερε ότι: «Μετά και από παρεμβάσεις της ΚΙΣΑ, η αστυνομία φαίνεται να προχώρησε σε πιο δραστικές ενέργειες στην υπόθεση απαγωγής ανήλικης. Πριν από λίγο ο απαγωγέας-κακοποιητής παραδόθηκε και συνελήφθηκε και η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της. Ας μην εφησυχαζόμαστε όμως. Ως κοινωνία, χρειάζεται να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για δικαιοσύνη, ενάντια στον ρατσισμό, τον σεξισμό και κάθε μορφής διάκριση».

Αρμόδια πηγή της Αστυνομίας ανέφερε στο Sigmalive ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας παρέλαβε τη συγκεκριμένη επιστολή, μελετήθηκε το περιεχόμενο της και απεστάλη νέα επιστολή από τον Αρχηγό στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για να εξεταστούν οι ισχυρισμοί που εκφράζονται στην επιστολή της ΚΙΣΑ.

Αναλόγως των συμπερασμάτων της Ανεξάρτητης Αρχής, θα παρακολουθείται η κατάσταση και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, αναφέρει η ίδια πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα