Αναστασιαδης-Ακιντζί γεφυρώνουν διαφορές στο περιουσιακό

Στο πλαίσιο της «εντατικοποίησης» των συνομιλιών, πραγματοποιείται σήμερα, από τις 10 το πρωί, η τρίτη από τις συνολικά επτά προγραμματισμένες συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα επιχειρήσουν, παρουσία και εμπειρογνωμόνων της Τεχνικής Επιτροπής, να γεφυρώσουν τις διαφορές στο περιουσιακό, το οποίο θεωρείται κεφάλαιο κλειδί για να προχωρήσει η διαδικασία.

Οι επόμενες

συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 2, 6, 8 και 14 Σεπτεμβρίου και σ΄αυτές αναμένεται να συζητηθεί το εδαφικό. Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συμφώνησαν να τηρηθεί πλήρης εμπιστευτικότητα και στις 14 Σεπτεμβρίου να προβούν σε κοινή δήλωση.

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου στις 14 Σεπτεμβρίου, αφότου ολοκληρωθεί ο κύκλος των εντατικών συνομιλιών.

Aκιντζί: Θα πούμε "ΝΑΙ" σε μια συμφωνημένη λύση στο Κυπριακό

Χθες ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ενημέρωσε για την πορεία των συνομιλιών τους αρχηγούς των λεγόμενων «κοινοβουλευτικών» κομμάτων. Στόχος, δήλωσε, είναι η πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ και ακολούθως πενταμερούς διάσκεψης.

Ο Μουσταφά Ακιντζί κάλεσε τους Τ/κ να στηρίξουν τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και να πιστεύουν σ’ αυτόν διότι, όπως είπε, πάντα λέει την αλήθεια στο λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα