Βελτιώνεται το κλίμα, κορόιδα...

Ο Ακιντζί ενημέρωσε τα τουρκοκυπριακά κόμματα χθες για τα συμβαίνοντα στις συνομιλίες. Ο Αναστασιάδης θα μας ενημερώσει στις 14 Σεπτεμβρίου, μέσω «δελτίου Τύπου»!

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κοίταξε ψηλά στον ουρανό και είπε: «Το κλίμα βελτιώνεται». Δεν αναφέρετο, σίγουρα, στην πτώση της θερμοκρασίας, αλλά στις διακοινοτικές συνομιλίες. Το κλίμα βελτιώνεται, λοιπόν. Όσοι δεν το βλέπουν είναι αφελείς.

Μόλις προχθές τουρκική φρεγάδα παρενόχλησε κυπριακό ερευνητικό σκάφος και το κάλεσε να εξέλθει της «τουρκικής θαλάσσιας περιοχής». Και αμέσως μετά, ήλθε ο Μουσταφά Ακιντζί

να μας προειδοποιήσει να μη θέτουμε «ανέφικτα αιτήματα», όπως την αποχώρηση όλων των Τούρκων στρατιωτών και την εγκατάλειψη των τουρκικών εγγυήσεων.

Το κλίμα βελτιώνεται, κορόιδα, και ολοένα και περισσότερο θα βελτιώνεται, ώστε να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού και να υλοποιηθεί η προϋπόθεση που είχε θέσει, πάλι για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, ο Πρόεδρος, ότι για να πραγματοποιηθεί τριμερής διάσκεψη πρέπει στις συνομιλίες να επιτευχθεί πρόοδος.

Ορθά, διαγνώσαμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προ καιρού είχε αποδεχθεί την πραγματοποίηση τριμερούς διάσκεψης και ας έλεγε, πάλι για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πως «αυτήν τη στιγμή δεν συντρέχουν λόγοι πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης».

Και σε τριμερή και σε πενταμερή θα πάει ο Πρόεδρος και χωρίς να υπάρχει πρόοδος. Έδωσε ό,τι έδωσε στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, σε σημείο που ακόμη και ο αδιάλλακτος και απαιτών τα πάντα, Σερντάρ Ντενκτάς, να παραδέχεται σε δηλώσεις του ότι «κάτι πήρε η τουρκοκυπριακή πλευρά».

Και όταν ο Σερντάρ δηλώνει πως «κάτι πήραν οι Τούρκοι», σημαίνει πως τα πήραν όλα. Και τώρα που ζητεί -αν ζητεί- να λάβει, λαμβάνει απορριπτικές απαντήσεις.

Βεβαίως, ο Πρόεδρος ποτέ δεν θα εξηγήσει στον λαό γιατί βελτιώθηκε, και πόσο, το κλίμα. Όπως ποτέ δεν μας εξήγησε, γιατί εκείνα τα τελεφερίκ που θα ανεβοκατέβαιναν από τις παρυφές του Τροόδους στη Χιονίστρα, και τα οποία θα τα βλέπαμε τρεις μήνες μετά την εκλογή του, ακόμη να τα δούμε. Ούτε γιατί δεν έχει διοριστεί ακόμη Υφυπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος θα επέβλεπε το σχέδιο ανάπλασης του Τροόδους. Λόγια να λέμε, να υφαρπάζουμε ψήφους και να καλλιεργούμε ψευδαισθήσεις, και μετά, μη μας είδατε, μη μας απαντήσατε.

Δεν μας εξήγησε ποτέ ο Πρόεδρος γιατί βελτιώθηκε το κλίμα, πού υπήρξε πρόοδος και τι πήραμε ως ελληνοκυπριακή πλευρά, σε αυτό τον διάλογο, ο οποίος είναι γεμάτος ανεκπλήρωτα ορόσημα, φευγαλέα μομέντουμ και αόρατη πρόοδο. Και γιατί δεν μας εξηγεί; Διότι το σκοτάδι και η απουσία ενημέρωσης του λαού αποτελούν το καλύτερο όπλο του, στον στόχο του να οδηγήσει το εθνικό θέμα, εν κρυπτώ και παραβύστω, εκεί που ο ίδιος θέλει: Στο λιμάνι της αυτοδικαίωσής του.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, συζητείται το εθνικό μέλλον του λαού, ερήμην του λαού και μακριά από τα φώτα της ενημέρωσης του λαού. Πλήρης συσκότιση. Και προσέξτε: Ο Μουσταφά Ακιντζί ενημέρωσε πριν από μερικές ημέρες (22 Αυγούστου) τα κόμματα των κατεχομένων για τις εξελίξεις.

Χθες ακολούθησε δεύτερη ενημέρωσή τους, και φυσικά κάλυψε και την τελευταία συνάντηση, για την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως συμφωνήθηκε να μην γίνονται δηλώσεις. Μέσα σε οκτώ ημέρες ο Ακιντζί διέλυσε τη συσκότιση και ενημέρωσε τα τουρκοκυπριακά κόμματα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν θα ενημερώσει κανένα μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, και μάλιστα μέσω «δελτίου Τύπου». Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε στον κατοχικό ηγέτη μεγαλύτερες ευαισθησίες δημοκρατικότητας και διαφάνειας, από τον δικό μας.

Ας είναι καλά ο Ακιντζί, ο Ερντογάν, ο Γιλντιρίμ, ο Σερντάρ, η «Μιλιέτ» και η «Χουριέτ», όλοι οι Τούρκοι, οι οποίοι ανέλαβαν και το έργο της ενημέρωσης των Ελληνοκυπρίων, για τα τεκταινόμενα στα παρασκήνια των συνομιλιών. Αυτοί δεν έχουν τίποτε να κρύψουν, ούτε από τους Τουρκοκυπρίους, ούτε από τους Ελληνοκυπρίους. Φωναχτά μας έλεγαν πάντοτε τι θα έπρατταν. Οι δικοί μας ηγέτες, όμως, έχουν να κρύψουν πολλά. Πάρα πολλά...

Keywords
Τυχαία Θέματα