Αναστασιάδης: Εμπνεόμαστε από τον Αγώνα του '21 για απαλλαγή από τον ίδιο ζυγό

Εκφράζοντας αρχικά την συγκίνησή  για την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραστεί στους εορτασμούς  της επετείου της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως παραμονή της μεγάλης επετείου του Ελληνισμού και ενώ Ελλάδα &Κύπρος αντιμετωπίζουν σημαντικές εθνικές προκλήσεις, πορευόμαστε με ενότητα προκειμένου να προσθέσουμε τη δική μας σελίδα στην ιστορία του Έθνους.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο κ. Αναστασιάδης είπε πως στόχος είναι «μια δίκαιη,

βιώσιμη και λειτουργική λύση θα διασφαλίσει τα συμφέρονται όλου του λαού της Κύπρου». Όπως είπε ο Κύπριος πρόεδρος, «με τον κ. Μητσοτάκη συζητήσαμε για τη Διάσκεψη στη Γενεύη και το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Θέλουμε να διασφαλίσουμε την επιτυχία της Πενταμερούς, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάμε σε μια νέα σύνοδο για την Κύπρο, για μια λύση που καθορίζεται και δεν θα αποκλίνει από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Για ένα βιώσιμο και λειτουργικό κράτος εντός των αρχών της ΕΕ».

Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως το ανακοινωθέν θα πρέπει να είναι συμβατό με την «Εκθεση Μπορέλ».

Κατά τη σημερινή συνάντηση με τον @PrimeministerGR, είχαμε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε το συντονισμό των δράσεων μας, εν όψει τόσο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο όσο και της επικείμενης άτυπης Διάσκεψης για το Κυπριακό. pic.twitter.com/RdCd9FWPMj

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) March 24, 2021

«Θέλω να πιστεύω πως θα επιτευχθεί συναίνεση που θα επιτρέψει τον προβληματισμό στην Τουρκία πως αν θέλουν αν πλησιάσουν την Ευρώπη θα πρέπει να προσαρμοστούν με τις προϋποθέσεις που θέτει η Ε.Ε. και θα επιτρέπει τη επικράτηση της Ειρήνης στη Μεσόγειο».

 Δεν θέλουμε, είπε καταληκτικά ,  να επιτύχουμε μια λύση που θα ευνοήσει τους Ελληνοκύπριους σε βάρος των Τουρκοκύπριων, αλλά μια λύση που θα ευνοήσει να επιτευχθεί η Ειρήνη», τόνισε καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Διαβάστε επίσης: 200 χρόνια 1821: Στην Αθήνα ο ΠτΔ:«Ενότητα απέναντι στις εθνικές προκλήσεις»

Keywords
Τυχαία Θέματα