Αναπτύσσει η Apple λογισμικό αυτόνομης κίνησης;

Η Apple φέρεται διατεθειμένη να δείξει ενδιαφέρον στο λογισμικό αυτόνομης κίνησης οχημάτων αντί για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Verge, η Apple προσέλαβε πρόσφατα ένα πρώην στέλεχος της BlackBerry, τον Dan Dodge, ο οποίος εκτιμάται ότι θα ηγηθεί ομάδας που θα ασχοληθεί με λογισμικό της Apple

για την αυτόνομη κίνηση οχημάτων, στοιχείο που δείχνει ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να μπει στον τομέα του λογισμικού και όχι απαραίτητα στο κομμάτι της κατασκευής ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος.

Ο Dan Dodge ήταν επικεφαλής του αυτοκινητιστικού τμήματος της BlackBerry και είχε βρεθεί εκεί μετά από την εξαγορά της εταιρείας ανάπτυξης λειτουργικών συστημάτων QNX από την BlackBerry.

Σύμφωνα με το Bloomberg και το Verge, το Project Titan της Apple, φαίνεται πως δεν αφορά αποκλειστικά στην ανάπτυξη ενός οχήματος από την αμερικανική εταιρεία, αλλά μπορεί να εμπλέκει και τη δημιουργία λογισμικού για την αυτόνομη κίνηση των οχημάτων.

Πολλές πηγές στο Διαδίκτυο συμφωνούν ότι θα αργήσει η αποκάλυψη των… τετράτροχων σχεδίων της Apple, καθώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πιθανή παρουσίαση κάποιου δείγματος του Project Titan, το 2021. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι μία ενδιαφέρουσα τροπή αυτή που θέλει την Apple να μπαίνει στο πεδίο ανάπτυξης λογισμικού για έξυπνα αυτοκίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα