Άγγιξε την πρόκριση, αλλά δεν άντεξε

Ο Απόλλωνας έφτασε κοντά στο ζητούμενο, ωστόσο με λανθασμένη διαχείριση αποκλείστηκε από την Γκρασχόπερς

ΑΠΟΛΛΩΝ 3
(73΄ Βινίσιους, 86΄ Παπουλής, 101΄ Γκιέ)
ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ 3
(77΄ Άντερσεν, 103΄ Κάιο, 121΄Γκιοργκίεφ)

Ο Απόλλωνας ήθελε και μπορούσε για την πρόκριση, αλλά πλήρωσε τον λανθασμένο τρόπο διαχείρισης που ακολούθησε. Η ομάδα της Λεμεσού είχε δύο φορές σκορ πρόκρισης, ωστόσο πριν καν προλάβει να χαρεί τα γκολ που σημείωνε, η Γκρασχόπερς απαντούσε άμεσα και το εισιτήριο άλλαζε χέρια. Το ματς ήταν πολύ

δραματικό και γεμάτο. Το τελικό 3-3 τα λέει όλα.

Ο αγώνας χρειάστηκε να κριθεί στην ημίωρη παράταση, αφού ο Απόλλωνας ισοφάρισε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού (2-1) στην κανονική διάρκεια. Στην παράταση η ομάδα του Εμάνουελ ήταν καλύτερη, πιο απαιτητική, πέτυχε πρώτη γκολ, αλλά δεν ήταν αρκετό, αφού οι Ελβετοί απάντησαν άμεσα και στο τέλος πέτυχαν και τρίτο γκολ, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Για τον Απόλλωνα σκόραραν οι Βινίσιους, Παπουλής και Γκιέ.

Μέτριος ο Απόλλωνας
Ανοιχτό παιγνίδι πραγματοποιήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, με τον Απόλλωνα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην άμυνα. Το παιγνίδι άρχισε με την ομάδα της Λεμεσού να προσπαθεί να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά πολύ νωρίς η Γκρασχόπερς ισορρόπησε και ακολούθως ήταν καλύτερη. Η πρώτη καλή στιγμή προέκυψε στο 16ο λεπτό, αλλά ο Ζοάο Πέδρο δεν έκανε καλό σουτ από θέση βολής. Δύο λεπτά αργότερα οι Ελβετοί σκόραραν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ πάνω στον Βάλε.

Ήταν όμως προειδοποιητικό μήνυμα, αφού μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου η αντίπαλος του Απόλλωνα έφτασε στο γκολ σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Είχε δύο οριζόντια δοκάρια, ενώ απώλεσε ορισμένες ακόμα κλασικές ευκαιρίες. Ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του. Δεν είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και δεν μπορούσε να γίνει δημιουργικός. Ως εκ τούτου, το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν κολακευτικό για τον Απόλλωνα, παρόλο που είχε στο 45΄ σημαντική ευκαιρία να σκοράρει με τον Αγγελή.

Τρελό παιχνίδι και παράταση
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική. Ο Απόλλωνας βελτιώθηκε σε όλα τα επίπεδα. Αμυντικά δεν δεχόταν εύκολα φάσεις όπως συνέβη στο πρώτο ημίχρονο, ενώ διόρθωσε και την επιθετική του λειτουργία.

Από το ξεκίνημα της επανάληψης ο Απόλλωνας κατάφερε να κερδίσει μέτρα και έφτανε με σχετική ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Μοναδικό αρνητικό η αναποτελεσματικότητα που παρατηρήθηκε στα τελειώματα των φάσεων, αφού σε δύο τρεις περιπτώσεις οι Πίεχ και Γκιέ δεν έκαναν καλά σουτ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η ομάδα της Λεμεσού έβγαζε όλο και περισσότερους παίκτες στην επίθεση, αφού το 0-0 ευνοούσε την αντίπαλο. Η είσοδος του Παπουλή στο παιχνίδι έκανε τον Απόλλωνα ακόμα πιο επιθετικό.

Στο 73΄ η ομάδα της Λεμεσού πέτυχε το ζητούμενο, που ήταν το γκολ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντα Σίλβα, ο Βινίσιους σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και με ωραία κεφαλιά πέτυχε το πολυπόθητο γκολ, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Ελβετοί έπιασαν στον ύπνο την άμυνα του Απόλλωνα και με σκόρερ τον Άντερσεν έφεραν το ματς στο 1-1. Ο κόσμος πάγωσε στην κερκίδα, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα όχι. Δεν σταμάτησαν την προσπάθειά τους και στο 86΄ ο Παπουλής έδωσε εκ νέου προβάδισμα 2-1, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Μέχρι το φινάλε δεν δημιουργήθηκε κάποια ευκαιρία και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση.

Ένα σου, ένα μου…
Στην παράταση ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά, έφτιαξε τρεις καλές ευκαιρίες και στο 101΄ κατάφερε να πάρει εκ νέου σκορ πρόκρισης με καρφωτή κεφαλιά του Γκιέ, έπειτα από σέντρα του Παπουλή. Όμως, ούτε τότε κατάφερε να κάνει σωστή διαχείριση για να διατηρήσει το προβάδισμά του, καθώς μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Κάιο έκανε το 3-2 και το εισιτήριο πρόκρισης άλλαξε χέρια.

Η ομάδα του Εμάνουελ αναγκαστικά ήθελε γκολ για να προκριθεί και προσπάθησε με κάθε τρόπο να το πετύχει. Έφτιαξε ευκαιρίες με αποκορύφωμα τη διπλή φάση με τον Ντα Σίλβα, όπου νικήθηκε ισάριθμες φορές από τον Μαλ. Η προσπάθεια συνεχίστηκε μέχρι το 120', αλλά ο Απόλλωνας δεν βρήκε το γκολ και αποκλείστηκε με το κεφάλι ψηλά. Μάλιστα δέχθηκε στο 121' το γκολ της ισοφάρισης.

Απόλλωνας: Βάλε, Στυλιανού, Αγγελή, Βινίσιους, Βασιλείου (83΄ Ντουντού), Κυριάκου (68΄ Παπουλής), Ντα Σίλβα, Μπεντόγια, Πέδρο, Γκιέ, Μάγκλιτσα (38΄ Πίεχ).
Γκρασχόπερς: Μολ, Κάλστρομ, Πνίσι, Σίνγκουρτζονσον, Μπάσιτς, Άντερσεν, Λαβάνσι, Μούνσι, Κάιο, Μπάμερτ, Λούθι.

Το φιλμ του αγώνα
16΄ Ο Ζοάο Πέδρο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν έκανε καλό σουτ και χάθηκε η ευκαιρία.
19' Η Γκρασχόπερς σκόραρε, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε, λόγω φάουλ σε βάρος του Βάλε.
27΄ Αντεπίθεση για την Γκρασχόπερς, σουτ του Μπάσιτς, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
35΄ Κλασική ευκαιρία για την Γκρασχόπερς. Από κοντά ο Άντερσεν έστειλε την μπάλα έξω.
36΄ Στην αντεπίθεση ο Απόλλωνας απείλησε με μακρινό σουτ του Γκιέ.
42΄ Δοκάρι για την Γκρασχόπερς. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κάιο έκανε τη κεφαλιά, αλλά στάθηκε άτυχος.
43΄ Νέο δοκάρι για τους Ελβετούς με κεφαλιά του Σινγκούρτζονσον.
45΄ Μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα. Ο Αγγελή με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις έξω.
62΄ Σουτ του Πίεχ από πλάγια θέση στην περιοχή, η μπάλα έφυγε έξω.
67' Μακρινό σουτ του Άντερσεν, απέκρουσε ο Βάλε
70΄ Ο Απόλλωνας σκόραρε με πλασέ του Αγγελή, αλλά ο βοηθός διαιτητής το ακύρωσε λανθασμένα ως οφσάιντ.
73΄ 1-0 Ο Ντα Σίλβα εκτέλεσε κόρνερ στην καρδιά της περιοχής, ο Βινίσιους σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά πέτυχε το πολυπόθητο γκολ.
77΄ 1-1 Ο Άντερσεν από πλάγια θέση έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα και με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. Υπήρξε κενό στη δεξιά πλευρά της λεμεσιανής ομάδας.
86΄ 2-1 Ο Παπουλής από το ύψος της μικρής περιοχής, έχοντας πλάτη προς το τέρμα, βρήκε τον τρόπο να γυρίσει και με ωραίο πλασέ έδωσε προβάδισμα στον Απόλλωνα.
96΄ Κεφαλιά του Γκιέ, μεγάλη επέμβαση από τον Μαλ.
97΄ Μακρινό σουτ του Ντα Σίλβα, ο Μάλ έδιωξε με υπερένταση.
101΄ 3-1 Συστημένη μπαλιά του Παπουλή στο κεφάλι του Γκιέ, ο οποίος κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Μαλ.
103΄ 3-2 Ο Κάιο με ωραία ενέργεια και διαγώνιο σουτ σκόραρε και έδωσε σκορ πρόκρισης στην Γκρασχόπερς.
116΄ Σουτ του Ζοάο Πέδρο, η μπάλα μόλις έξω.
118΄ Ωραίο πλασέ του Παπουλή, η μπάλα μόλις έξω.

Εμάνουελ: «Άδικος ο αποκλεισμός»
Άδικο χαρακτήρισε τον αποκλεισμό από την Γκρασχόπερς ο Πέδρο Εμάνουελ, ο οποίος εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα. «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Πιστεύω πως είναι άδικος ο αποκλεισμός. Και στα δύο ματς άδικα τα αποτελέσματα. Τα έδωσαν όλα οι παίκτες για την πρόκριση. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι.

Ήμασταν τυχεροί στα τελευταία 20 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Κάναμε φανταστικό β' ημίχρονο, δεχθήκαμε όμως δύο εύκολα γκολ. Σκοράραμε τέσσερα γκολ, όμως μέτρησαν τρία. Και στο πρώτο ματς αδικηθήκαμε από τη διαιτησία. Δεν μέτρησε κανονικό γκολ, ενώ ο αντίπαλος τερματοφύλακας έπρεπε να αποβληθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα