Αναμένουν τα πρωτόκολλα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Λίγες εβδομάδες παραμένουν πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν πρώτοι στις σχολικές μονάδες την 1η Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται μέχρι στιγμής, ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργούν τα σχολεία.

Οι προηγούμενοι μήνες  έδειξαν ότι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των μονάδων είναι έτοιμοι σε κάθε περίπτωση να τηρήσουν όποια πρωτόκολλα αποφασιστεί ότι θα ισχύσουν.

Ήδη την Τρίτη η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης προχώρησε σε ανακοίνωση-ενημέρωση

προς τις διευθύνσεις των σχολείων, ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα αποφασιστούν σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας.

Μιλώντας μάλιστα σχετικά στην «Πρωινή Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε μεταξύ άλλων  πως, «είναι πλέον προφανές ότι ούτε η φετινή χρονιά θα είναι μια κανονική σχολική χρονιά με την έννοια του ότι η επιδημία είναι ακόμα εδώ. Η χρονιά αυτή θα ξεκινήσει με την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Από την άλλη, την αντίδραση του Υπουργείου Υγείας έφεραν, οι δηλώσεις της Καθηγήτριας Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου δρ Μαρία Κολιού στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η οποία αναφορικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είπε πως, «στο τραπέζι υπάρχουν διάφορα σενάρια. Το ένα σενάριο είναι εκ περιτροπής και λίγα παιδιά στην τάξη, το δεύτερο σενάριο και πιο απομακρυσμένο είναι όλα τα παιδιά ταυτόχρονα με μέτρα αυτοπροστασίας, αλλά πάλι θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα μέχρι τέλος του Αυγούστου και το τρίτο σενάριο είναι τα διαδικτυακά μαθήματα».

Το Υπουργείο Υγείας ξεκαθάρισε πως, «οποιεσδήποτε δηλώσεις και δη από άτομα που δεν συμμετέχουν στην εν λόγω Επιτροπή, προκαλούν σύγχυση στο κοινό, αφού επί του θέματος δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση».

Σημειώνεται πως από το Υπουργείο Υγείας έχει συσταθεί Επιτροπή αποκλειστικά για την ετοιμασία των κατευθυντήριων οδηγιών και έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα με τους αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα