Al Jazeera: Τραμπ-Ερντογάν συζητούν αποστρατικοποιημένη ζώνη σε Λιβύη

 Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λιβύη ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο  Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν σε τηλεφωνική κλήση τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη αποστρατικοποιημένης ζώνης στην κεντρική Λιβύη.
 

Σύμφωνα με το ΑL Jazzera, oι δύο ηγέτες εξέτασαν επίσης τρόπους για την πλήρη απόσυρση ξένων δυνάμεων

και μισθοφόρων από τη Λιβύη, και τόνισαν την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα στην Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου να συνεχίσει το ζωτικό της έργο.


Το τηλεφώνημα ακολούθησε μια επίσκεψη από τον Πρέσβη των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νόρλαντ στην Άγκυρα και τη συνάντηση με ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους, όπου συζήτησαν "την επείγουσα ανάγκη να υποστηριχθούν οι φωνές της Λιβύης που επιδιώκουν πραγματικά να τερματιστεί η σύγκρουση και να επιστρέψουν στον πολιτικό διάλογο με τον ΟΗΕ, με πλήρη σεβασμό για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης ", δήλωσε η αμερικανική πρεσβεία την Τετάρτη.


Νωρίτερα την εβδομάδα, ο Νόρλαντ βρισκόταν στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο, όπου συζήτησε με Αιγύπτιους αξιωματούχους τρόπους για την επίτευξη ειρήνης  στο έθνος της Βόρειας Αφρικής. Συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων με έδρα το Τομπρούκ, Aqila Saleh.

Keywords
Τυχαία Θέματα