Ανακοίνωση ΕΛΑΜ για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου

Ανακοίνωση ΕΛΑΜ για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου

Συμπληρώνονται φέτος 46 χρόνια από το μαύρο καλοκαίρι του 1974. Η κορύφωση της εσωτερικής αντιπαράθεσης και το πραξικόπημα είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη σύγχρονη τραγωδία της Κύπρου. Μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει λογοδοτήσει για αυτή την εθνική καταστροφή.

Βαρύτατες οι ευθύνες όλων των πολιτικών παρατάξεων που

κυβέρνησαν τον τόπο από τότε μέχρι αυτήν την ώρα. Γιατί δεν υπήρξε η πολιτική βούληση για σύσταση ειδικού δικαστηρίου ώστε να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη; Γιατί δεν είδαμε ποτέ να τιμωρούνται κορυφαίοι χουντικοί αξιωματικοί, όπως ο Αραπάκης, ο Μπονάνος, ο Γαλατσάνος, ο Παπανικολάου, αλλά ούτε ο Ιωαννίδης και ο Καραμανλής;

Οι πληγές παραμένουν ανοιχτές δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάποιους να καλλιεργούν ακόμα τη διχόνοια προς εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων.

Η θέση του ΕΛΑΜ είναι ξεκάθαρη: ο μαρτυρικός Λαός μας αλλά και το Πανελλήνιο δικαιούνται να γνωρίζουν την πάσα αλήθεια για όσα συνέβησαν εκείνο το μαύρο καλοκαίρι.

Η σημερινή τουρκική επεκτατικότητα καταδεικνύει την ανάγκη κατάρτισης εθνικής γραμμής για αναχαίτιση των τουρκικών επεκτατικών βλέψεων σε όλα τα μέτωπα.

Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής το ΕΛΑΜ κατέθεσε μία σειρά από μέτρα τα οποία έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν πολιτικό και οικονομικό κόστος στην κατοχική δύναμη.

Για το θέμα της Αγίας Σοφίας: απαιτούμε να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας. Επιβάλλεται βάση επίσημης απόφασης της πολιτείας οι ορθόδοξες εκκλησίες που μετατράπηκαν παλαιότερα σε μουσουλμανικά τεμένη να μετατραπούν εκ νέου σε Ορθόδοξους Ναούς.Άμεσο κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων. Ως πότε θα συντηρούμε την οικονομία του ψευδοκράτους; Θυμίζω πως πρόσφατα όλα τα κόμματα απέρριψαν την πρόταση ψηφίσματός μας προς αυτή την κατεύθυνση.Άσκηση πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για ουσιαστικές κυρώσεις. Η διακοπή της χρηματοδότησης και εφαρμογή εμπάργκο όπλων από τα κράτη μέλη της Ένωσης θα οδηγούσε την Άγκυρα να σκεφτεί πολλές φορές τις επόμενες της κινήσεις.Επαναφορά του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος και ισχυροποίηση της Αμυντικής Θωράκισης.

Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ μπροστά στους αθάνατους νεκρούς μας με την υπόσχεση ότι δεν θα είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων της Κύπρου. Ενωμένος ο Ελληνισμός μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα