Ανακάμπτει δυναμικά η γερμανική βιομηχανία

Ισχυρή ανάκαμψη παρουσίασε τον Αύγουστο η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, μετά τη βουτιά που πραγματοποίησε η παραγωγή τον Ιούλιο, ύστερα από την απόφαση για το Brexit, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο αυξήθηκε 2,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τη γερμανική ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis.

Οι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από τη FactSet ανέμεναν αύξηση μόλις 1,0%.

Οι βιομηχανικές επιχειρήσεις στήριξαν την αύξηση, με τον τομέα να αυξάνεται κατά

3,3% συνολικά, ενώ ο τομέας της ενέργειας αυξήθηκε 1,1% και ο τομέας των Κατασκευών μειώθηκε κατά 1,2%.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε αύξηση 1,6% στην παραγωγή προϊόντων, αύξηση 4,7% στην παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών και αύξηση 3,3% σε καταναλωτικά αγαθά.

"Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα στήριξαν μια ακόμα συγκρατημένη αύξηση της παραγωγής μέχρι στιγμής", αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας.

Συγκρίνοντας το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου με το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καταδεικνύεται μόνο μια μικρή αύξηση της παραγωγής κατά 0,2%, σημειώνει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας παράλληλα ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να στηρίξουν "μια ελαφρά ανάκαμψη για το υπόλοιπο του έτους".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα