Ανακοινώνεται το Νόμπελ Ειρήνης, ανάμεσα στα φαβορί η Λέσβος

Στις 12 το μεσημέρι ανακοινώνεται το Νόμπελ Ειρήνης. Συνολικά, έχουν κατατεθεί 376 προτάσεις από τις οποίες 228 είναι φυσικά πρόσωπα. Οι υπόλοιπες 148 υποψηφιότητες αφορούν οργανώσεις.

Ξεχωριστή θέση έχουν φυσικά οι τρεις γιαγιάδες από τη Μυτιλήνη, στο πρόσωπο των οποίων απεικονίστηκε η τεράστια προσφορά των κατοίκων του νησιού στις χιλιάδες των προσφύγων που καταφθάνουν εκεί.

Η νορβηγική

επιτροπή δεν έχει κάνει γνωστό κάτι για το ποιος θα είναι ο νικητής. Ωστόσο τα στοιχήματα είναι υπέρ των Ελλήνων και τους δίνουν μεγάλο αβαντάζ για να λάβουν το τιμητικό αυτό βραβείο.

Σύμφωνα με ελλαδικά μέσα, μέχρι και την Πέμπτη, η στοιχηματική εταιρεία Unibet έδινε τη χαμηλότερη απόδοση στους Μυτιληνιούς, που προτάθηκαν για το Νόμπελ από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και από ακαδημαϊκούς.

Παρόλο που η επιτροπή των βραβείων Νόμπελ δεν έχει δημοσιεύσει ονόματα υποψηφίων, έγινε γνωστό στις αρχές του χρόνου ότι δύο κάτοικοι της Σκάλας Συκαμνιάς Λέσβου , η 85χρονη Αιμιλία Καμβύση, παιδί Μικρασιατών προσφύγων από το Μοσχονήσι, την οποία απαθανάτισε ο φακός να ταΐζει με μπιμπερό ένα βρέφος από τη Συρία, και ο 40χρονος ψαράς Στρατής Βαλαμιός, ως εκπρόσωποι των Ελλήνων εθελοντών, προτάθηκαν για Νόμπελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα