"Ξέρουμε ποιος είναι ο ιδανικός συνδυασμός"

Μίλησε και είπε αρκετά στο Ράδιο Πρώτο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ εν όψει του αυριανού σημαντικού ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Ο Νεκτάριος Πετεβίνος αναφέρθηκε στον βαθμό δυσκολίας του αγώνα λόγω των πολλών τραυματισμών αλλά και των συνεχόμενων αγώνων, λέγοντας πως "Για να κερδίσουμε τον Απόλλωνα, πρέπει να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα από το προηγούμενο παιγνίδι με την ΑΕΚ". Παράλληλα, τόνισε ότι "ξέρουμε ποιος είναι ο ιδανικός συνδυασμός" όσον αφορά στην αντίδραση που πρέπει να δείξει η ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

στο Ράδιο Πρώτο:

Για το ντέρμπι: «Αν κάποιος αναλογιστεί ότι από την περασμένη Τρίτη μέχρι και αύριο καλεστήκαμε να αντιμετωπίσουμε την Ντόρτμουντ, την ΑΕΚ και τον Απόλλωνα, τότε αντιλαμβάνεστε πόσος υψηλός βαθμός δυσκολίας υπάρχει και ειδικά για μια ομάδα που έχει οχτώ απουσίες. Είμαστε πλην τέσσερις σε σχέση με το πώς ξεκινήσαμε αυτή την εβδομάδα. Υπάρχει βαθμός δυσκολίας με τόσες απουσίες. Προέκυψαν και οι τραυματισμοί των Βάτερμαν, Ντε Καμάργκο, Λάγο και Εμπεσίλιο. Είναι μια δύσκολη εβδομάδα, αλλά αυτό που κοιτάζουμε είναι να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε με την ΑΕΚ, ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι και να πάρουμε τη νίκη. Ξέρουμε ότι για να κερδίσουμε τον Απόλλωνα θα χρειαστεί να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα από το παιγνίδι στην Αρένα. Αυτή είναι η προσπάθεια που έγινε αυτές τις μέρες. Έχουμε μάθει να έχουμε αυτό τον μεγάλο φόρτο των παιγνιδιών. Έδειξε τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα ότι μπορεί να ανταπεξέλθει αυτών των προκλήσεων και αυτό αισιοδοξούμε να πετύχουμε και φέτος. Είμαστε στις αρχές της χρονιάς, αλλά δεν σταματούμε να επιδιώκουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει δυναμική».

Υπήρξαν αντιδράσεις από μερίδα του κόσμου μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Ποιο μήνυμα στέλνετε στον κόσμο που αντέδρασε: «Σ’ αυτό το πρωτάθλημα, το αποτέλεσμα δεν είναι ξεκάθαρο πριν το τελικό σφύριγμα. Είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Αντιλαμβάνεσαι ότι το θέμα του αντιπάλου δεν παίζει σημαντικό ρόλο, αν και αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν μονοπωλήσει τους τίτλους τα τελευταία χρόνια. Με το θέμα του ντέρμπι, αντιλαμβανόμαστε ότι μετά από ήττα πληγώνεται ο εγωισμός σου. Επιδιώκουμε όλοι το ίδιο. Να κερδίζουμε τα παιγνίδια. Αλλά πρέπει να βλέπουμε όλες τις παραμέτρους. Παίξαμε τρία παιγνίδια σε οχτώ μέρες. Με την Ντόρτμουντ όλοι έτρεξαν από 12 χιλιόμετρα και με την ΑΕΚ 7. Είναι λες και μέσα σε τέσσερις μέρες έδωσαν τρία ντέρμπι κυπριακού πρωταθλήματος. Το μήνυμα που στέλνω εγώ, είναι ότι ξέρουμε ποιος είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Στήριξη κόσμου, στήριξη ομάδας, προσπάθεια κόσμου, προσπάθεια ομάδας, ίσων το κοινό αποτέλεσμα. Ξέρουμε τη φόρμουλα και ο καθένας να κάνει το δικό του κομμάτι».

Γιατί δεν έτρεξαν 10 με την Ντόρτμουν και 9 με την ΑΕΚ;

«Γίνεται να μην κάνεις τόση προσπάθεια απέναντι στην Ντόρτμουντ, τη Ρεάλ ή την Τότεναμ; Αυτό δεν αποτελεί έκπτωση για την προσπάθεια με την ΑΕΚ. Η ατάκα του Αλωνεύτη δεν ισχύει μόνο για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στο πρωτάθλημα. Σαν ομάδα μας εκθέτει το αποτέλεσμα με την ΑΕΚ και θέλουμε να διορθώσουμε. Αλλά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράμετροι.

Από το παιγνίδι με την Ντόρτμουντ μέχρι σήμερα, χάσαμε τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Αν υπάρχει ανταπόκριση των φιλάθλων

«Το Τετάρτη και ώρα 18:00, είναι δύσκολη ώρα. Αναμένουμε όμως κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε αγώνα πρωταθλήματος με κόσμο και είναι κάτι που μπορεί να μάς δώσει πλεονέκτημα. Δεν ξέρω πόσο κόσμο θα έχουμε».

Ποιοι δεν υπολογίζονται στο αυριανό ματς;

«Όταν οχτώ παίκτες δεν προπονήθηκαν χθες, σημαίνει είναι εκτός. Ο Ντε Καμάργκο είναι πιο κοντά να επανέλθει. Απ’ εκεί και πέρα αναμένουμε Βούρο, Καρλάο και Μπερτόλιο να μπουν από εβδομάδας. Ιωάννου και Λάγο θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες και ο Εμπεσίλιο μια εβδομάδα. Ο Βατερμαν πήγε χθες στο Άμστερνταμ, εξετάστηκε και περιμένουμε σήμερα την αξιολόγηση του γιατρού».

Για την ετοιμότητα του Πέρεθ: «Στον βαθμό ετοιμότητας κάποιου τερματοφύλακα που έκανε προπόνηση αλλά έχει να αγωνιστεί από τον Γενάρη. Είναι σε καλή φυσική κατάσταση και το θέμα είναι να έρθει η κάρτα του παίκτη από την Ισπανία για να δηλωθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα