"Βραβείο Ποιότητας Κύπρος 2015" πήρε το κολοκάσι Σωτήρας

Βραβείο στην κατηγορία «Γεωργικό Προϊόν» απέσπασε το κολοκάσι της Σωτήρας στα χθεσινοβραδινά “Βραβεία Ποιότητας Κύπρος 2015” του Περιοδικού “Γαστρονόμος” που διεξήχθησαν στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας «το βραβείο που απέσπασε το κολοκάσι αποτελεί τιμή τόσο για το Δήμο όσο και για όλους τους παραγωγούς του προϊόντος, αφού η σημασία του, ως γεωργικό προϊόν για

τη Σωτήρα είναι τεράστια, λαμβάνοντας υπόψη ότι αποτελεί την κύρια πηγή εισοδημάτων για τους δημότες».

Εξήγησε ότι «τα τελευταία χρόνια με τις επιτυχημένες εκδηλώσεις προώθησης, όπως το Φεστιβάλ Κολοκασιού και η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού, η προβολή του κολοκασιού έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες. Η προώθηση του κολοκασιού γίνεται με βάση στρατηγικούς σχεδιασμούς και επικεντρώνεται στην αύξηση της παραγωγής και της διάθεσης του προϊόντος, στην αύξηση των εξαγωγών αλλά και των πωλήσεων στη χώρα μας».

Με βάση αυτούς τους σχεδιασμούς πρόσθεσε «ο Δήμος Σωτήρας απέδωσε νέα φιλοσοφία στο Φεστιβάλ Κολοκασιού, διοργάνωσε την πρωτοποριακή Βραδιά Γευσιγνωσίας, στην οποία σεφ μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους νέες συνταγές με βάση το κολοκάσι και να τις προσφέρουν για γευσιγνωσία στους επισκέπτες. Ταυτόχρονα έχει συσταθεί η Επιτροπή Προώθησης του Κολοκασιού στην οποία ενθαρρύνονται οι εστιάτορες να εντάξουν το κολοκάσι στον κατάλογό τους».

Όπως εξήγησε ο κ. Τάκκας «τα βραβεία, προσδοκούν να αναδείξουν τον Κύπριο παραγωγό και να εξυψώσουν τη σχέση εμπιστοσύνης του με τον καταναλωτή, τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας που παράγουν εκλεκτά κυπριακά προϊόντα, υψηλής ποιότητας και γεύσης».

Ο «Γαστρονόμος» με τα Βραβεία Ποιότητας που δόθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κατέληξε ο Δήμαρχος Σωτήρας «θέλει να ενθαρρύνει, να στηρίξει και να αναδείξει μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που αντέχουν στην πίεση της εποχής και δεν πτοούνται από τις δυσκολίες, που ανανεώνονται και καινοτομούν, που παράγουν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη, που βοηθούν τον τόπο συνολικά και γενικά που χτίζουν μια καλύτερη Κύπρο».

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα