Οικογενειακές συναυλίες Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρας Κύπρου

Μετά από την τεράστια επιτυχία της σειράς συναυλιών «Ο Πέτρος και ο Λύκος και Το Μαγικό Τηλεκοντρόλ», το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συνεχίζει με το μουσικό παραμύθι «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», που θα δώσει το οργανικό σύνολο “Allegro Vivace” στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ι.Σ.Ο.Κ. “Το Μουσικό Κλειδί”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, η «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα παραμύθια μικρών και μεγάλων σ` όλο τον κόσμο. Η ιστορία γράφτηκε στα μέσα του 19ου αι. από

τον Άγγλο Lewis Carol και περιγράφει με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο όπου ζει πολλές ενδιαφέρουσες αλλά και πολύ παράξενες ιστορίες.

Το σύνολο "Allegro Vivace", όπως εξυμνεί και το όνομά του, θα προσφέρει στο κοινό τη χαρά (Allegro) της Μουσικής, με έντονο και ζωηρό τρόπο (Vivace), μέσω 6 συνολικά πρωινών Κυριακάτικων συναυλιών, υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Άλκη Μπαλτά και Γιάννη Χατζηλοΐζου.

Οι μελωδίες από διάφορες ταινίες του Disney, καθώς και ελεύθερες προσαρμογές αποσπασμάτων από έργα μεγάλων συνθετών της κλασικής μουσικής (Haydn, Beethoven, Schubert, Tchaikovsky, Prokofiev, κ.ά.) θα συνοδεύονται από την παραστατική αφήγηση του παραμυθιού από τον δημοφιλή Κύπριο ηθοποιό Πέτρο Γιωρκάτζη καθώς και προβολή διαφανειών.

"Η μουσική παράσταση θα ερεθίσει με τον πιο συναρπαστικό και καλαίσθητο τρόπο, τη δημιουργική φαντασία μικρών και μεγάλων, πλημμυρίζοντας το θέατρο από ολοζώντανες μουσικές εικόνες, βγαλμένες από τον κόσμο των παραμυθιών" αναφέρει η ανακοίνωση.

Παραστάσεις στη Λευκωσία: Κυριακές 15, 22, 29 Νοεμβρίου και 6, 13, 20 Δεκεμβρίου 2015

Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, στις 11:00

Η ιδέα παραγωγής και επιμέλεια μουσικής ανήκει στον Άλκη Μπαλτά, η προσαρμογή κειμένου στη Στέλλα Αθηναίου, αφηγητής είναι ο Πέτρος Γιωρκάτζης και μαέστροι Άλκης Μπαλτάς και Γιάννης Χατζηλοΐζου.

Οι τιμές εισιτηρίων είναι €5, €3 (παιδιά κάτω των 12)

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα