"Τα αδικήματα έγιναν το 2018 και η μαρτυρία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί"

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου μίλησε στο Ράδιο Πρώτο σχετικά με το Ισπανικό δημοσίευμα που κάνει λόγο για πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ που εμπλέκεται σε χειραγώγηση αγώνων.

Αναλυτικά:

Για την καταγγελία που έγινε από τους Ισπανούς τον Μάρτιο του 2019

- Η μαρτυρία που έχουν οι Ισπανοί είναι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και στο δικαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι αποδεχτές. Παρ' όλο που αυτό έγινε στην Ισπανία, στην Κύπρο δεν

μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Στείλαμε το φάκελο στη νομική υπηρεσία για να δούμε αν και από που μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διερεύνηση.

- Είχαν συλλάβει 21 άτομα σε δυο επιχειρήσεις που έκαναν το 2018 και ανάμεσα σε αυτά ήταν και ο ποδοσφαιριστής που αναφερόμαστε. Δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον του και αφέθηκε ελεύθερος.

Συζητήσαμε το θέμα αυτό τον Ιούλιο. Ο ποδοσφαιριστής ανακρίθηκε στην Ισπανία. Δεν μπορούμε να πούμε λεπτομέρειες από τη στιγμή που δεν ξεκινήσαμε την υπόθεση.

- Δεν έχει αναδρομικότητα η νομοθεσία. Τα αδικήματα έγιναν το 2018 και η μαρτυρία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

- Δεν ενημερώθηκε η ΚΟΠ επειδή η υπόθεση ήθελε διερευνήση. Ζητούσαμε στοιχεία και ακολούθως θα καλούνταν για καταθέσεις. Δεν θα ήταν φρόνιμο και σωστό να ενημερώναμε από προηγουμένως την Ομοσπονδία.

- Επειδή δεν μπορούμε να βασιστούμε πάνω σε μια παράνομη μαρτυρία. Θέσαμε αρκετά ερωτήματα στον Γενικό Εισαγγελέα και περιμένουμε να μελετήσουν το φάκελο και να μας απαντήσουν.

Τι γίνεται με την υπόθεση Αγία Νάπα-Οθέλλος

- Οι ανακριτές λαμβάνουν καταθέσεις. Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η υπόθεση θα την καταθέσουμε στο δικαστήριο, αλλιώς θα ζητήσουμε περαιτέρω κράτηση των υπόπτων. Κάθε ύποπτος έχει το δικαίωμα να απαντήσει στα αδικήματα που διερευνώνται εναντίον του.

- Η ομάδα που διερευνά την υπόθεση, ενισχύθηκε. Έχουν μεγάλο όγκο εργασίας, ενώ έρχονται και καθημερινά πληροφορίες που καλούνται να τις διερευνήσουν και να τις μετατρέψουν σε μαρτυρία για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο.

Για τις δηλώσεις παραγόντων που υπάγονται σε ποινικό αδίκημα

- Φυσικά αυτή τη στιγμή υπάρχει μια συνεργασία με την επιτροπή προστασίας του αθλητισμού που έχει διευρυμένες αρμοδιότητες ώστε να μπορέσει να διερευνήσει οποιοσδήποτε δηλώσεις παραγόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα