Χωρίς δασκάλους τάξεις δημοτικού σχολείου στη Λευκωσία λόγω αντικαταστάσεων

Ανησυχία για την ασφάλεια των μικρών μαθητών του Β΄Δημοτικού σχολείου Έγκωμης, εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς λόγω αντικαταστάσεων.

Τρείς συνολικά διδάσκοντες του σχολείου θα απουσιάζουν για μέρες και οι διαδικασίες αντικατάστασής τους δεν έχουν προχωρήσει ούτε σήμερα. Αποτέλεσμα αυτών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, κος Γιάννος Οικονόμου, μαθητές μικρής ηλικίας να μην έχουν δάσκαλο.

«Είναι ένα

πρόβλημα που χρονίζει. Αυτή τη στιγμή απουσιάζουν από το σχολείο τρεις δάσκαλοι και δεν έχει αντικατασταθεί κανείς. Το πρόβλημα θα συνεχιστεί για πέντε μέρες και παρόλο που υπάρχουν αιτήσεις για αντικατάσταση , δεν υπάρχει ενδιαφέρον», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως, «υπάρχουν θέματα ασφάλειας αφού παιδάκια την πρώτης της τάξης δεν έχουν δάσκαλο και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από ομάδα γονέων, κάτι που είναι λογικό».

«Εμείς επικοινωνήσαμε με διάφορους φορείς. Ωστόσο είναι ένα διαχρονικό θέμα . Η Διεύθυνση του σχολείου προσπαθεί και κάνει ότι μπορεί, όπως για παράδειγμα διαμοιράζουν τα παιδιά σε άλλες τάξεις ή δάσκαλοι αντικαθιστούν για κάποιες ώρες το μάθημα», είπε ο κος Οικονόμου.

Όσον αφορά το Υπουργείο Παιδείας, ο κος Οικονόμου ανέφερε ότι και το Υπουργείο ανησυχεί και κάνει ότι είναι αρκετό. «Λόγω των διαδικασιών, δεν μπορεί το Υπουργείο να κάνει πολλά. Τους κατανοούμε αλλά πρέπει να βρεθεί λύση».

Η ΠΟΕΔ
Σχολιάζοντας τα πιο πάνω στο SigmaLive, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους ανέφερε πως πρόκειται για ένα πρόβλημα που συμβαίνει καθημερινά σε αρκετά σχολεία σ΄όλη την Κύπρο.

«Σ΄αυτές τις περιπτώσεις τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας των παιδιών αλλά  και της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και είναι ένα θέμα που συζητήσαμε και θα συζητήσουμε ξανά με το Υπουργείο Παιδείας. Ήδη αποφασίσαμε ως ΠΟΕΔ, να ζητήσουμε συνάντηση με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και το Υπουργείο για να  συζητηθεί το θέμα των αντικαταστάσεων σε βάθος και να δοθούν οι σωστές λύσεις. Κάποια από τα προβλήματα ελπίζουμε πως θα επιλυθούν με  τη λειτουργία του νέου συστήματος αντικαταστάσεων, που ζητούσαμε ως ΠΟΕΔ για χρόνια και αναμένεται να εφαρμοστεί από τις αρχές Μαρτίου», είπε.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό σχολείο Έγκωμης, ο κος Χαραλάμπους είπε πως «το Υπουργείο οφείλει να προωθεί όλες τις αντικαταστάσεις με όλες τις απαραίτητες ώρες, για την ομαλή λειτουργία του σχολείου, από την πρώτη μέρα προς την ΕΕΥ και η ΕΕΥ να στελεχώνει άμεσα τα σχολεία στα οποία χρειάζονται αντικαταστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα