"Σπίτια-αποθήκες ναρκωτικών"-Ένας το πήρε πάνω του:"Εν δικά μου…"

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι δυο (36 και 34 ετών) από τη Λευκωσία για την υπόθεση των 15 κιλών κοκαΐνης. Όλα έγιναν μετά από πληροφορία που έλαβε η ΥΚΑΝ και αφορούσε παραλαβή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από περιοχή εκτός Λευκωσίας.

Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ κινητοποιήθηκε και έθεσε υπό παρακολούθηση το απόγευμα της Τετάρτης αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρίσκονταν οι δυο. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε γύρω στις 18.40 στον αυτοκινητόδρομο, στο ύψος της εξόδου του Κοτσιάτη. Λίγη

ώρα μετά το αυτοκίνητο στάθμευσε έξω απ' το σπίτι του δεύτερου υπόπτου, όπου και κατέβηκαν οι δυο.

Ο πρώτος ύποπτος κρατούσε μια στρατιωτική handbag. Οι δυο τους μπήκαν στο σπίτι και μετά από 5 λεπτά ο πρώτος ύποπτος βγήκε απ' το σπίτι, όπου και επιβιβάστηκε στο όχημά του και έβαλε στη θέση του συνοδηγού την τσάντα. Τότε τα μέλη της ΥΚΑΝ τον σταμάτησαν και εντός της τσάντας εντόπισαν 14 κιλά κοκαΐνης.

Ταυτόχρονα, άλλα μέλη της Δύναμης έσπασαν την πόρτα του σπιτιού όπου βρισκόταν ο δεύτερος ύποπτος και τον εντόπισαν στη βεράντα. Εκεί τους είπε "εν άνοιγα γιατί, φίλε μου, εν κοκαΐνη τζιαι εν δικά μου τζιαι τζείνα που ήβρετε πάνω στον ... τζιαι τούτο το ένα που επέταξα". Εκεί τους υπέδειξε χώρο κάτω στην αυλή διπλανού σπιτιού που είχε πετάξει το 1 κιλό κοκαΐνης. Σύμφωνα με τον αστυνομικό της ΥΚΑΝ, η αξία της κοκαΐνης ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.

Μετά από έρευνες, η ΥΚΑΝ εντόπισε, μεταξύ άλλων, και σημειωματάρια όπου αναγράφονταν ονόματα και ποσά. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν επίσης το χρηματικό ποσό των €2,010, επτά κινητά τηλέφωνα, ένα φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και άλλα αντικείμενα τα οποία παραλήφθηκαν και κρατήθηκαν ως τεκμήρια.

Στην οικία του 36χρονου εντοπίστηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, μια εργοστασιακή κροτίδα, δύο ζυγαριές ακριβείας και άλλα αντικείμενα, τα οποία επίσης παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο, υπάρχουν εύλογες υποψίες για διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και για το ότι τα σπίτια των δυο χρησιμοποιούνταν για καταμέτρηση και διαμοιρασμό ναρκωτικών. Όπως λέχθηκε και από τον εκπρόσωπο της ΥΚΑΝ, οι δυο χρησιμοποιούσαν τις κατοικίες τους ως "αποθήκες ναρκωτικών".

Οι ανακριτές αναμένεται να πραγματοποιήσουν κι άλλες έρευνες, αφού -όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας- οι έρευνες είναι στο αρχικό τους στάδιο. Θα ληφθούν περί τις 50 καταθέσεις από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των υπόπτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα