"Να αξιολογήσω αν είναι η κατάλληλη στιγμή για την Μπαρτσελόνα"

O Mατάις ντε Λιχτ μπορεί να μην πανηγύρισε με την Ολλανδία την κατάκτηση του Νations League, εν τούτοις η χρονιά κρίνεται εξαιρετική για τον ίδιο. Μια σεζόν που κέρδισε το βραβείο Golden Boy (τρόπαιο για τον καλύτερο νέο παίκτη στην Ευρώπη), ξεπερνώντας τον πρωταθλητή κόσμου Κιλιάν Μπαπέ, κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Ολλανδία με τον Άγιαξ και έφτασε στα ημιτελικά του Champions League.

Και είναι μόνο 19 ετών.  

«Νομίζω ότι ήταν μια θεαματική σεζόν, τόσο για εμένα όσο και για τις ομάδες μου, Άγιαξ και Ολλανδία», είπε ο Ντε Λιχτ στην Mundo deportivo και πρόσθεσε:

«Ακόμα δεν ξέρω τι θα κάνω. Δεν ξέρω ακόμα τι λέει η καρδιά μου, είχα επικεντρωθεί στην Άγιαξ και στην εθνική ομάδα. Τώρα στις διακοπές μου θα μπορέσω να το σκεφτώ και να αποφασίσω τι θα κάνω με το μέλλον μου. Για εμένα, το πιο σημαντικό είναι να ξέρω ότι στην ομάδα όπου θα πάω, θα μπορώ να έχω ρόλο και να παίζω πολλά παιχνίδια. Φυσικά η Μπαρτσελόνα έχει εξαιρετική άμυνα, αλλά ο ανταγωνισμός δεν είναι κάτι που με τρομάζει. Είναι λογικό και φυσιολογικό ότι σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα θα υπάρχει ανταγωνισμός. Φυσικά θα ήταν ωραίο να συνεχίσω με τον ντε Γιονγκ, αλλά πρέπει επίσης να δω τι είναι καλύτερο για εμένα. Τα χρήματα δεν είναι το πρόβλημα. Πρέπει να αξιολογήσω εάν αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να πάω στην Μπαρτσελόνα». 

Keywords
Τυχαία Θέματα