"Να ανακληθεί άμεσα η συμφωνία ΣΚΤ - Αλταμίρα"

Άμεσα να ανακληθεί η συμφωνία του Συνεργατισμού με την Αλταμίρα, απαίτησε σήμερα το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, μέλη του οποίου πραγματοποίησαν το πρωί κινητοποίηση έξω από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου, Κάτω Βαρωσίων στη Λάρνακα.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας», «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», «Έξω η Αltamira από την Κύπρο – Κρατικός φορέας τώρα» και «Κύπρος δίχως εκποιήσεις».

Σε δηλώσεις της, η Ευγενία Μωυσέως, Συντονίστρια

του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις στη Λάρνακα, ανέφερε ότι «η σημερινή είναι μία εκδήλωση από σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν για το θέμα της συμφωνίας της Αltamira και του Συνεργατισμού. Είχαμε υποσχεθεί, την ημέρα που κάναμε την εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα, ότι θα ακολουθήσουν σειρά εκδηλώσεων».

Πρόσθεσε ότι «άμεσα αυτή η συμφωνία πρέπει να ανακληθεί και ο Συνεργατισμός θα πρέπει να αντιληφθεί ότι το ξεπούλημα των περιουσιών και η πώληση των δανείων δεν είναι λύση. Η λύση είναι να βοηθήσουν τους δανειολήπτες να γίνουν τα δάνεια εξυπηρετούμενα, για να μπορούν να κρατήσουν τις περιουσίες τους».

Ανέφερε, ακόμα, ότι «δεν μπορούμε με τη μεγαλύτερη ευκολία να αποφασίσουμε ότι η μισή Κύπρος ανήκει στους Τούρκους και η υπόλοιπη σε οποιαδήποτε εθνικότητα θα κατεβεί για να αγοράσει την περιουσία του κόσμου. Μια περιουσία που είναι κτισμένη με αίμα, τα σπίτια του κόσμου είναι κτισμένα με αίμα και το κάθε σπίτι είναι ο ναός της οικογένειας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα